пʼятниця, 16 червня 2023 10:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Готував нову атаку на Вінницю. СБУ затримала навідника російських ракет
3

Фото: СБУ

Служба безпеки України затримала у Вінниці агента ФСБ, який займався підготовкою нової російської повітряної атаки на місто. Таке завдання ворожий поплічник отримав від російської спецслужби на початку місяця.

Зловмисник щоденно обходив вулиці обласного центру і приховано фіксував місця базування та переміщення Сил оборони, повідомила 16 червня пресслужба СБУ. Тепер йому загрожує довічне ув'язнення.

"Насамперед зрадник намагався виявити локації з найбільшим зосередженням військової техніки та важкого озброєння підрозділів ЗСУ, які готуються до можливого перекидання на фронт. Російський агент розвідував місцевість навколо промислових об'єктів для визначення рівня їхньої охорони і присутності там українських захисників. Фігурант також "підказував" окупантам "пріоритетність" об'єктів, по яких РФ готувала повітряний удар із використанням крилатих або балістичних ракет і дронів-камікадзе", ‒ ідеться у повідомленні.

Співробітники СБУ спрацювали на випередження та своєчасно викрили агента ФСБ. Його затримали під час виконання ворожого завдання.

Зрадником виявився 30-річний мешканець Вінниці, який підтримував збройну агресію Росії. Через свої прокремлівські погляди він потрапив у поле зору ФСБ, яка дистанційно завербувала його для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київська компанія допомагала росіянам будувати АЕС за кордоном

Згідно з "інструкцією" російської спецслужби зрадник мав переправляти їм розвідінформацію у вигляді електронних карт і фотографій. Під час обшуку у затриманого виявили мобільний телефон, який він використовував для виконання ворожих завдань.

На підставі зібраних доказів фігуранту повідомили про підозру в державній зраді. Наразі він під вартою.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Служба безпеки зібрала докази на ворожу пособницю, яка налагодила канал фінансування бойовиків так званої ДНР. Одеситка, яка організувала збір грошей для російських окупантів отримала понад 11 років тюрми. Торік у грудні контррозвідники затримали зрадницю під час контрдиверсійних заходів на Одещині.

Зараз ви читаєте новину «Готував нову атаку на Вінницю. СБУ затримала навідника російських ракет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути