понеділок, 23 травня 2011 11:50

За три години донецький пенсіонер підняв 75 тонн і схуд на 3 кг
7

Фото: ФОТО: Тетяна ЗАРОВНА

22 травня 57-річний шахтар Геннадій Тупілко поставив рекорд у фітнес-центрі донецького стадіону "Донбас Арена". За три години, виконуючи комплекс на 8 тренажерах, пенсіонер "качнув" 75 тонн.

Результат зафіксували представник Книги рекордів України Олександр Легенький і директор фітнес-центру Наталя Курдиновська.

Виконуючи рекорд, Тупілко жодного разу не пив воду. Схуд на 3 кг., Але втомленим не виглядав.

"Ми закінчили майже на годину раніше, ніж планували. За 3 години 7 хвилин Тупілко "взяв" 75 тонн і 7 кг. Але за його свіжим, упевненим виглядом можу припустити, що це далеко не межа його можливостей", - прокоментував Легенький.

"Думаю, і мені під силу такий подвиг, але негайно, без підготовки, я б, звичайно, не зміг", - захоплювався 24-річний інструктор-методист тренажерного залу Антон Нестеров.

Герой вечора поділився методами, як йому в такому віці вдалося встановити рекорд.

"Я розробив власну систему зупинки старіння і цим рекордом продемонстрував як вона працює". Вважається, що люди в моєму віці повинні доживати, хворіти і готуватися до смерті. Я ж, після того як 2 роки тому вийшов на пенсію, вирішив зайнятися спортом і спростувати загальноприйняте уявлення про спосіб життя пенсіонера ", - повідомив Gazeta.ua колишній гірник очисного забою Геннадій Тупілко.

Тупілко впевнений, що старіння організму уповільнюють спорт і правильне харчування. Він чергує 10-кілометрову пробіжку з 4-годинними заняттями на тренажерах.

Колишній шахтар вважає, що виглядає на 40-47 років. У проміжку між підходами він із задоволенням продемонстрував глядачам оголений торс і заявив: "Кожен чоловік в 57 років може і повинен виглядати, як я".

Річне відвідування фітнес-центру "Донбас Арени" коштує від 10 до 27 тис. грн.

Геннадій Тупілко, чия пенсія складає 2300 грн., не пошкодував на тримісячний абонемент 1419 грн.

"Взагалі такий абонемент коштує 3300, але мені зробили знижку на 57% за кількістю прожитих років", - пояснив шахтар.

"Я спостерігав, як ця людина тренується протягом 3 тижнів і мав можливість переконатися: у нього унікальні витривалість і працездатність, - каже заслужений майстер спорту України і екс-чемпіон світу з кікбоксингу Юрій Романко.

На День шахтаря (це професійне свято в Донецьку відзначають в серпні) він має намір здивувати публіку ще раз.

"Хочу зробити відразу 3 рекорди: на швидкість, силу, витривалість. І все це без відпочинку. Пробіжу 100 метрів за 15 секунд, підніму 30 разів штангу власної ваги (74 кг), а потім ще пробіжу 25 км. Думаю, у моєму віці ніхто так не зможе ".

27 грудня 2010-го пенсіонер вже потрапив до Книги рекордів України, зробивши пробіжку протяжністю 22 км. Тоді його відзначили як "найшвидшого і найвитривалішого" у своїй віковій категорії.

Зараз ви читаєте новину «За три години донецький пенсіонер підняв 75 тонн і схуд на 3 кг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути