вівторок, 29 грудня 2015 03:14

За тиждень винищувачі НАТО двічі супроводжували літаки РФ над Балтикою

За тиждень винищувачі НАТО двічі супроводжували літаки РФ над Балтикою
Фото: NATO nuotr.

Минулого тижня, винищувачі НАТО, які патрулюють в країнах Балтії, двічі піднімалися для супроводу російських військових літаків, які летіли в міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем.

Про це повідомляє Delfi.lt з посиланням на Міноборони Литви.

22 грудня винищувачі НАТО впізнали російський розвідувальний літак Іл-20, який летів за заздалегідь наданим льотним планом, з вимкненим транспондером, але підтримував зв'язок з диспетчерами.

25 грудня був пізнаний транспортний літак Ту -134, що летів за заздалегідь наданим льотним планом, з вимкненим транспондером. Борт підтримував зв'язок з диспетчерами та летів з Калінінградської області в континентальну частину РФ.

ТУ-134 супроводжували два російські винищувачі Су-27, які розгорнулися над Естонією і повернулися в Калінінградську область.

Як повідомило міністерство, хоча Ту-134 є пасажирським літаком, його супровід - це стандартна процедура місії повітряної поліції НАТО для дотримання безпеки.

"Стандартною процедурою місії Балтійського повітряного патрулювання є впізнання та супровід військових літаків, які летять в зоні місії НАТО, тобто в міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем, незалежно від типу літака, це стандартна процедура повітряного патрулювання НАТО, метою якої є забезпечення контролю над повітряним простором, безпеки та превенції порушень", - відзначило міністерство.

Зараз ви читаєте новину «За тиждень винищувачі НАТО двічі супроводжували літаки РФ над Балтикою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути