субота, 07 квітня 2012 11:27

За 300 доларів працівники Лук'янівського СІЗО дістануть повію для ув'язненого - ЗМІ

За 300 доларів працівники Лук'янівського СІЗО дістануть повію для ув'язненого - ЗМІ
Заможних ув'язнених саджають в багатомісні камери, щоб потім за винагороду переселити в більш зручні. Фото:comments.ua

Саме Київський СІЗО тримає в інформаційному просторі перше місце за кількістю повідомлень про звірства, катування, про нелюдські умови утримання і дивних смертей в тюремних камерах, оскільки саме туди влада Януковича відправляє своїх ворогів. Про це йдеться у фільмі журналіста TBi Костянтина Усова "Тюрма № 1", пише Цензор.НЕТ.

"Процвітає бізнес співробітників СІЗО, що надають дрібні послуги за щедру винагороду. Наприклад, затримані за допомогою тюремників можуть дістати спиртне. Максим Подугольніков (1839 днів в СІЗО): "Алкоголь можна. Жінки - дорого дуже, але можна ... Від 300 доларів зараз оперативники з цим вирішують", - йдеться у відеоматеріалі.

Втім, тюремники не тільки "вирішують" питання, але і задовольняють свої садистські нахили. Євген Новицький (988 днів в СІЗО): "Руками били, ногами били і головою об стінку били. Колінну чашечку перебили".

У той же час персонал СІЗО спокійно собі заробляє на тих, хто сидить в нелюдських умовах. Так, один із старших офіцерів погодився за 400 гривень передати телефон в СІЗО. Більш того, навіть сказав, що може допомогти зберегти мобільний, забираючи його в ув'язненого перед "шмоном" і повертаючи після.

Автору фільму також вдалося хитрістю завербувати того ж старшого офіцера, щоб він зробив зйомку на території СІЗО, яка не завжди доступна іншим ув'язненим. Корумпованому тюремникові навіть вдалося зняти на відео легендарні тунелі під Лук'янівкою. Саме ними проводять ув'язнених в ту чи іншу частину СІЗО.

З розмови з іншими співробітниками СІЗО, в тому числі з колишніми, стало відомо, що корупція в Лук'янівці поставлена на широку ногу. Так за словами одного зі співрозмовників автора фільму, в.о. начальника СІЗО Євгенія Домбровського сам дає вказівку садити заможних ув'язнених в багатомісні камери, щоб потім за винагороду переселити в більш зручні.

Зараз ви читаєте новину «За 300 доларів працівники Лук'янівського СІЗО дістануть повію для ув'язненого - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути