четвер, 07 жовтня 2010 08:48

З наступного тижня українці почнуть хворіти на грип

З наступного тижня українці почнуть хворіти на грип

Протягом поточного тижня можливе незначне підвищення сезонних показників захворюваності гострими респіраторними інфекціями, як в окремих регіонах, так і в цілому по Україні.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства охорони здоров'я України з посиланням на дані "Українського центру грипу та ГРІ" МОЗ України.

"На 39 тижні 2010 року в 10 контрольних містах показники захворюваності на грип та ГРІ перебувають нижче епідемічних порогів. Всього за минулий тиждень в 10 контрольних містах захворіли 47146 осіб, госпіталізовано 508 людей (1,08% хворих), серед госпіталізованих 87,01% становлять діти віком до 17 років. Показник захворюваності на грип та ГРІ становить 48,44 випадків на 10 тис. населення проти 49,22 випадків минулого тижня", - йдеться в повідомленні.

Водночас відзначається, що в цілому статистичний показник зареєстрованої захворюваності порівняно з попереднім тижнем зменшився на 1,6%. За даними МОЗ, захворюваність дитячого населення у порівнянні з минулим тижнем також зменшилася, захворіли 29458 дітей (62,5% від числа усіх хворих). Як і на 38 тижні, частіше хворіли діти у віці 1-4 років - 38,52% і 5-9 років (25,05.

На 39 тижні не було зареєстровано жодного летального випадку серед хворих в 10 контрольних містах.

За даними щотижневого електронного бюлетеня ВООЗ (EuroFlu), активність грипу у всьому Європейському регіону перебуває на низькому рівні.

Загалом, епідемічна ситуація з захворюваністю на грип та ГРІ на 39 тижні стабільна, відповідає періоду міжсезонної захворюваності ГРІ, що спостерігається протягом останніх років

Протягом поточного, 40 тижня, можливе незначне підвищення сезонних показників захворюваності гострими респіраторними інфекціями, як в окремих регіонах, так і в цілому по Україні, відзначили в МОЗ України, передає УНІАН.

Нагадаємо, що епідемію грипу в Україні прогнозують у середині грудня. Лікарі попереджають про спалах свинячого грипу, який був минулого року.

Зараз ви читаєте новину «З наступного тижня українці почнуть хворіти на грип». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути