пʼятниця, 27 листопада 2015 19:02

З грудня інваліди ІІІ групи отримуватимуть підвищені виплати

З грудня інваліди ІІІ групи отримуватимуть підвищені виплати
Фото: ua.korrespondent.net

В Україні інваліди ІІІ групи загального захворювання, інваліди з дитинства та діти-інваліди отримуватимуть підвищені соціальні виплати вже з грудня 2015 року.

Про це на брифінгу повідомив міністр соціальної політики України Павло Розенко, йдеться у повідомленні прес-служби Мінсоцполітики.

Так, Розенко нагадав, що 18 листопада Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови від 26 березня 2008 р. № 265 "Деякі питання пенсійного забезпечення громадян" та забезпечив пенсійні виплати інвалідам ІІІ групи загального захворювання та виплату державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам у розмірі на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

"Півтора роки тому своєю постановою Уряд встановив пенсійні виплати інвалідам ІІІ групи загального захворювання та виплату державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам на фіксованому рівні - 949 гривень. Тому з 1 вересня, коли ми підвищили усі соціальні стандарти, виплати для цих категорій не зросли. Зараз ми виправили цю помилку попереднього складу Уряду і вже з грудня починаються виплати цим категоріям на рівні прожиткового мінімуму - 1074 грн. У майбутньому ці виплати автоматично будуть зростати разом із підвищенням прожиткового мінімуму", - пояснив міністр.

Розенко нагадав, що з 1 вересня, після збільшення мінімальних соціальних стандартів, розмір допомоги інвалідам зріс від 125 грн до понад 350 грн.

Попередньо повідомлялася заява Розенка про те, що дефіцит Пенсійного фонду, Фонду соціального страхування та Фонду страхування на випадок безробіття сягне 130 млрд грн у разі зниження до 20% єдиного соціального внеску при проведенні податкової реформи.

Зараз ви читаєте новину «З грудня інваліди ІІІ групи отримуватимуть підвищені виплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути