пʼятниця, 27 листопада 2015 16:52

Пенсійний фонд може недоотримати 120 мільярдів - Розенко

Пенсійний фонд може недоотримати 120 мільярдів - Розенко
Фото: kievcity.gov.ua

Дефіцит Пенсійного фонду, Фонду соціального страхування та Фонду страхування на випадок безробіття сягне 130 млрд грн у разі зниження до 20% єдиного соціального внеску при проведенні податкової реформи.

Про це на брифінгу заявив міністр соціальної політики України Павло Розенко, передає прес-служба уряду.

"Якщо цього року, незважаючи на складну економічну ситуацію в країні, дефіцитним у нас був лише Пенсійний фонд, то у разі схвалення податкової реформи, у якій буде передбачене зниження ЄСВ до 20%, дефіцитними стануть усі фонди соціального страхування", - сказав він.

У такому разі дефіцит Пенсійного фонду зросте до 120 млрд грн, дефіцит Фонду соцстрахування становитиме 9,4 млрд грн, Фонду соціального страхування на випадок безробіття - 5,7 млрд грн, повідомив Розенко.

"Позиція і президента, і прем'єр-міністра, і моя як міністра соціальної політики чітка й однозначна – жодна реформа, в тому числі й податкова, не повинна призвести до зниження соціальних стандартів і впроваджуватися за рахунок скорочення соціальних програм. Тому, щоб забезпечити вчасні і в повному обсязі соціальні страхові виплати – пенсії, допомогу по безробіттю, лікарняні тощо, - увесь дефіцит страхових фондів, який неминуче виникне після зниження ЄСВ, потрібно буде компенсувати із державного бюджету України", - наголосив міністр.

Зараз ви читаєте новину «Пенсійний фонд може недоотримати 120 мільярдів - Розенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути