четвер, 15 квітня 2010 15:11

З Дністровської ГЕС викрали 11 лопатей турбінних агрегатів

З Дністровської ГЕС викрали 11 лопатей турбінних агрегатів

З території гідроелектростанції, яка є структурним підрозділом Дністровської ГАЕС, в місті Новодністровськ Чернівецької області викрадено 11 лопатей турбінних агрегатів вагою майже 57 тонн.

Викрадені лопаті були списані на металобрухт, на їх продаж вже був оголошений тендер, в якому побажали взяти участь більше 10 фірм. Крадіжка відбулася ще в лютому цього року.

Викрадені лопаті турбін виготовлені з неіржавіючої сталі. Вага тільки однієї лопаті більше 5250 кілограмів. Цього року на станції планували реконструювати два агрегати і замінити на них ще сім турбінних лопатей.

Як повідомив директор філіалу "Дністровська ГЕС" Володимир Шевчук, сума збитку, нанесеного злодіями, складає майже 88 тисяч гривень.

Міліція вважає, що крадіжка була наперед спланованою і добре організованою, оскільки непомітно вивезти такий вантаж з території ГЕС, яка знаходиться під охороною, неможливо. За фактом крадіжки устаткування прокуратура Сокирянського району Чернівецької області порушила кримінальну справу.

За словами Шевчука, під підозрою в співучасті в злочині знаходяться всі працівники підрозділу охорони території ГЕС, оскільки охоронна будка стоїть "в п"яти метрах від місця крадіжки, а ключі від воріт є тільки у охоронця".

"Охоронці покривають один одного, міліції не зізнаються. Ми просто не знаємо в який день і на якій зміні вкрали турбіни, хто тоді чергував. На наше прохання нам навіть допомагали екстрасенси, але поки позитивного результату немає", - сказав він.

В той же час, на думку Шевчука, викрадені лопаті можуть прийняти в Україні тільки 2-3 підприємства на переплавлення, і йому "важко зрозуміти правоохоронні органи, у яких більше місяця лежить заява керівництва ГЕС, а результатів розслідування немає", передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «З Дністровської ГЕС викрали 11 лопатей турбінних агрегатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути