пʼятниця, 11 січня 2013 02:03

Вже усиновлені російські діти зможуть виїхати до США

Вже усиновлені російські діти зможуть виїхати до США

Російські діти, які за рішенням суду вже усиновлені американськими родинами, зможуть виїхати до своїх прийомних батьків, щодо інших набула чинності повна заборона на усиновлення, повідомляють російські ЗМІ.

"Діти, щодо яких є рішення суду, поїдуть до своїх нових батьків. В тих випадках, де не завершені певні юридичні процедури, вступає повна заборона на усиновлення батьками з Америки", - сказав прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков в інтерв'ю одному з телеканалів Росії.

Формального підходу тут не буде, додав прес-секретар президента.

"У відношенні тих, хто не встиг виїхати, але всі формальності завершено, і якщо стосовно них відбуваються якісь перегини на місцях, природно, ми будемо ці випадки розглядати ... Ніхто формально підходити до цього не буде. Але є закон, і цей закон говорить, що усиновлення заборонені ", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, першого січня 2013 набув чинності "закон Діми Яковлєва", який передбачає заборону на усиновлення російських дітей громадянами США та денонсацію російсько-американської угоди про усиновлення, яка набрала чинності в листопаді 2012 року. МЗС Росії заявило, що угода перестане діяти 1 січня 2013 року. Держдепартамент США заявляв, що виходить з того, що угода припинить дію на початку 2014 року. Пєсков в четвер пояснив, що угода припинить свою дію в перші дні січня 2014 року, у відповідності із закладеним у нього механізмом.

Зараз ви читаєте новину «Вже усиновлені російські діти зможуть виїхати до США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути