пʼятниця, 28 листопада 2014 01:57

Втікач-сепаратист погрожує з Росії прокурорам та суддям

Втікач-сепаратист погрожує з Росії прокурорам та суддям
dumskaya.net

Один з ватажків одеських сепаратистів Антон Давидченко, що втік до Росії з-під контролю працівників Державної пенітенціарної служби, почав публічно погрожувати співробітникам МВС, СБУ, прокурорам і суддям. Про це повідомляє "Укрінформ".

"Знайте, ми скоро повернемося, і всі, хто виконував злочинні накази, понесуть заслужене покарання", - заявив він на своїй сторінці у Facebook.

Цікаво, що зухвалу погрозу посадити правоохоронців "у ті ж камери, в яких мерзнуть зараз антимайданівці", сепаратист-втікач оприлюднив у перший день слухання кримінальної справи 24 проросійських екстремістів, яким прокуратура інкримінує скоєння злочинів, відповідно до ч.2 ст. 294 (участь у масових заворушеннях) КК України.

Як повідомлялося раніше, 2 травня в Одесі під час масових заворушень, організованих сепаратистами, 48 осіб загинули і близько двохсот отримали поранення. Слідство встановило, що заворушення були організовані і навмисне сплановані. Ряд призвідців трагедії, в тому числі співробітників міліції, було затримано, а екс-начальника ГУ МВС України в Одеській області Дмитра Фучеджі оголошено в розшук. Президент України Петро Порошенко заявив, що попросив Росію про сприяння у повернення Фучеджі в Україну для його притягнення до відповідальності.

27 листопада судова колегія Приморського райсуду Одеси під головуванням Анатолія Дергуса постановила ухвалу продовжити на 60 днів утримання групи екстремістів в Одеському СІЗО і оголосила перерву в слуханні справи до 3 грудня.

29-річного Давидченка, що переховується від органів влади, теж оголошено в розшук Малиновським райвідділ міліції Одеси. Втікач-сепаратист, що був визнаний судом винним у скоєнні діянь, передбачених ч.1 і 2 ст.110 Кримінального кодексу (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), і засудженим до п'яти років позбавлення волі. Водночас, оскільки підсудний пішов на угоду зі слідством і визнав свою провину, від покарання його звільнили з випробувальним терміном на три роки. Давидченку належало компенсувати вартість проведених у кримінальній справі експертиз, виплативши державі 25 тисяч гривень, але злочинець втік у Росію.

Зараз ви читаєте новину «Втікач-сепаратист погрожує з Росії прокурорам та суддям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути