середа, 22 жовтня 2014 13:52

Всього одна-дві партії у програмах зазначили пункт про повернення Криму

Всього одна-дві партії у програмах зазначили пункт про повернення Криму
Фото: intvua.com

Всього одна-дві партії у програмах зазначили пункт про повернення півострова Україні.

Про це кореспонденту Gazeta.ua сказав координатор руху кримських переселенців Андрій Щекун.

Він зазначив, що політики дарма не намагаються привернути прихильність переселенців. Зокрема, говорячи про Львів зазначив: "У місті голосуватимуть близько тисячі кримчан, частина з них - кримські татари. З півострова на материк виїхала інтелігенція, свідомі люди. Звісно, вони голосуватимуть за проукраїнські партії. Не розумію, чому ніхто не зустрічається з цими виборцями. Їм небагато треба - заявіть, що почнете роботу з повернення півострова Україні. Це на першому місці для кримчан. А потім подбайте про їхній добробут. І це будуть гарантовано ваші виборці".

Щекун розповів про найкращі регіони для переселенців.

"Найкраще переселенцям - і кримчанам, і кримським татарам - у Черкаській, Івано-Франківській та Львівських областях. І місцеві люди, і влада скоординувалися й надають всебічну підтримку - і житло, і реєстрацію, сприяють з освітою для дітей", - сказав він.

"На Львівщині майже 3 тисячі переселенців із Криму, але ще є приблизно стільки ж незареєстрованих. Люди гуртуються, тримаються за своїх. От щойно зустрічався з кримським татарином Рустемом. Він відкриває вже четверту точку з продажу чебуреків, дав роботу десятку переселенців. Багато знайшли себе в туристичному бізнесі - це у Львові, як і в Криму, затребуване. Є багато й інертних переселенців, які не голосують - ні в Криму, ні тут, на материковій Україні", - каже він.

Щекун повідомив, що наразі добиваються, щоб прийняли закон про спрощену процедуру реєстрації для вимушених переселенців. Це дозволить швидше придбати житло, відкрити бізнес, отримувати соцвиплати.

Андрій Щекун родом зі Львівщини, понад 20 років жив із родиною в Бахчисараї. Був організатором кримського Євромайдану. У березні російські бойовики майже місяць тримали Щекуна в полоні. Після цього переїхав із родиною на Київщину.

 

Зараз ви читаєте новину «Всього одна-дві партії у програмах зазначили пункт про повернення Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути