четвер, 12 січня 2017 18:22

Військові стали менше красти
11

Фото: Тетяна САРАХАН

Сьогодні, 12 січня, 9 вінницьких нацгвардійців отримали ключі від нових 2-кімнатних квартир у новобудовах.

Ордери на квартири отримали 5 військовослужбовців Вінницької військової частини № 3008 і четверо з військової частини №3028, що знаходиться у місті Калинівка.

"Квартиру чекали 21 рік, все життя на орендованій жили. Не вірилося. Було відчуття ступору, коли начальник служби повідомив, що дочекалася своєї черги. Одразу подзвонила чоловіку. Він купив шампанське і відмітили. А вже ось отримали ордер, то відсвяткуємо, як годиться. Скличемо друзів, родичів. Накриємо стіл, насмажимо шашликів" - говорить Gazeta.ua військова Олена Петіна. Має сина 14-річного сина.

Квартири отримали у котеджних 3-поверхових будинках, в яких є вода, газ, світло.

У кожній зроблений однаковий ремонт, на стінах - шпалери. Є між-кімнатні двері. Постелений лінолеум. Встановлений котел, газова плита. Облаштована ванна кімната.

"Це неймовірний подарунок на день народження. Мій святкували 8 січня, а у дружини 11. Квартиру чекали 27 років. Першу отримали у 87-му році після того, як перебував у Чорнобилі. Свою стару квартиру ми віддаруємо старшій доньці, а самі переїдемо у нову. Вона ж залишиться молодшій. Геть ремонту не треба робити, залишається лише завезти меблі. Десь на весну плануємо переїхати сюди. За цей час документи оформимо" - каже пенсіонер, офіцер запасу Олександр Лучков. Отримав квартиру на 3-му поверсі.

З дружиною обирають для себе кімнату. Більш простору віддають доньці.

Зараз в черзі на отримання житла чекають 134 вінницьких військовослужбовців.

"За 20 років такої кількості житла ні Вінничина, ні Україна не отримувала. На сьогодні є державна програма щодо вирішення соціальних питань військових. Все суспільство повернулося до людей в погонах. Держави не буде, якщо не буде потужних збройних сил і інших формувань, які забезпечують внутрішню безпеку України. Сьогодні є чудові програми по Нацполіції, Нацгвардії, Прикордонної служби. І безумовно в пріоритеті - збройні сили. Система контролю дозволили слідкувати за витратами держбюджету. Красти стали менше. Тому й більше сьогодні соціальних видатків" - сказав Командувач Нацгвардії генерал-лейтенант Юрій Аллеров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житло повинно бути не нагородою, а буденністю - Порошенко привітав розвідників

У цьому році планують виділити кошти з Держбюджету на ще 400 квартир для військовослужбовців.

"Ми виділили землю для будівництва 2 багатоповерхівок на 144 квартири. Маємо пам'ятати що Харків врятував "Ягуар" від сеператистів, в Слов'янську, Маріоуполі, Луганському аеропорту були наші нацгвардійці" - сказав мер Вінниці Сергій Моргунов.

Зараз ви читаєте новину «Військові стали менше красти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути