середа, 24 квітня 2013 11:54

Вночі французи штурмували парламент через закон про одностатеві шлюби
9

Фото: Фото: Reuters

У Франції вуличні протести влаштували радикальні противники одностатевих шлюбів. У Парижі вони оточила будівлю парламенту, а також намагалися прорвати виставлені кордони. У поліцейських летіли пляшки, петарди, металеві прути. Ті відповідали сльозогінним газом.

У Ліоні маніфестанти спробували перекрити велику автомагістраль. У результаті було затримано 15 осіб.

Напередодні Національні збори Франції після гарячих і довгих дискусій прийняли скандальний закон про одностатеві шлюби. Це було фінальне читання, і тепер документ залишилося підписати лише президенту країни Франсуа Олланду, від нього і виходила ініціатива. У ході обговорення закону неодноразово проводилися акції як у його в підтримку, так і проти. Не обійшлося без демонстрацій і в день голосування.

"Так, я хочу зіграти весілля. У нас так прийнято. Моя сім'я традиційна. І навіть якщо моя обраниця дівчина, я маю намір відправитися з нею під вінець", - говорить Лоретта Руксель.

"Ми продовжимо протести. Будемо боротися за те, щоб дитини не позбавляли батька і матері. Ми змусимо прислухатися до думки тих, хто проти цього закону", - заявляє Теофіль де ла Ронд.

У результаті реформи одностатевим парам буде дозволено не тільки укладати союзи, але і всиновлювати дітей. Саме це викликало в суспільстві бурю критики: за даними опитувань, проти виступають більше половини французів. Однак президент вирішив не проводити референдум, а вирішив діяти через парламент, де у правлячої партії більшість.

Зараз ви читаєте новину «Вночі французи штурмували парламент через закон про одностатеві шлюби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути