неділя, 21 грудня 2014 16:39

Вінницькі активісти дали Порошенку тиждень для наведення порядку в області
8

Фото: Анна БОВА

21 грудня вінницькі активісти збирають традиційне віче на центральній площі міста. Серед питань про пенсійну реформу, тендерних закупівель, бюджету-2015 та витратних ялинкових шоу – основне, яке найбільше хвилює – утримання під вартою Юрія Павленка (Хорта), якого затримали після штурму обласної ради 6 грудня. Зібрання заплановане на 12.00, але на цю годину збирається не більше 20 людей. За 15 хвилин підходить близько сотні активістів. Після виконання гімну починаються виступи присутніх.

"Павленко сидить за фотокарточку, хоча йому інкримінують інші злочини. Його взяли під варту із грубими порушеннями норм кримінального кодексу. Мене не допустили до його захисту, і наша апеляційна скарга теж нічого не дала. Бо суди й досі залишаються підрозділом мафії. В Конституції написано, що не можна псувати національний прапор та герб. А бумажка, на якій зображена якась ряха – нічого не значить. Якщо за наступний тиждень Президент Порошенко не наведе лад в області, не вирішить питання по Хорту, та звільнення з посади губернатора Анатолія Олійника і начальника обласної міліції Ігоря Моренця – я сам рватиму тут портрети і палитиму чучела Порошенка, Гройсмана та інших членів банди", - сказав правозахисник Валерій Палій.

Після промови Палія на імпровізовану трибуну виходить дівчина із пачкою портретів Порошенка, зроблених на ксероксі.

"В підтримку Юрія Хорта, аби показати абсурдність ситуації, коли судять за наявність громадянської позиції, я принесла портрети Порошенка і готова їх тут порвати", - каже Уляна Злотницька, представляється знайомою Хорта.

З десяток людей починають кричати, аби вона зупинилася і не робила цього. А голова обласної ради Сергій Свитко забирає в дівчини портрети та ховає до кишені.

"Не варто нагнітати ситуацію, нам вистачило подій 6-грудня. Якщо говорити про ті події, всі говорили, що це особистий конфлікт між Олійником та Свитком. То неправда, ми ніколи з ним не сварилися. Конфлікт полягає в тому, що я добивався, аби діяв закон, а ті, хто дерибанив бюджет та землі мають нести відповідальність. Я за те, щоб всі рішення приймалися за участі громади. Щоб прийняти бюджет на наступний рік, готовий іти на компроміс навіть із колишніми регіоналами. Але щодо боротьби з корупцією – на компроміси ніколи, ні з ким не піду. Щодо звільнення Хорта – буду на наступному тижні у Верховній Раді та особисто проситиму депутатів, аби прийняли закон про амністію", - запевнив голова Вінницької обласної ради Сергій Свитко.

Наприкінці активісти підписали резолюцію про спільні дії в боротьбі проти місцевих кланів та мафії. Та домовилися, що наступна зустріч відбудеться о 9.30 в п'ятницю, 26 грудня, біля міської ради, де саме відбуватиметься чергова сесія.

Після акапельного виконання пісні "Реве та стогне Дніпр широкий" активісти розходяться із площі.

Зараз ви читаєте новину «Вінницькі активісти дали Порошенку тиждень для наведення порядку в області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути