середа, 27 липня 2016 15:31

Вина, карнавальні маски та монети - ТОП-6 найкращих сувенірів з Італії
7

В Італії оригінальними є сувеніри, які продаються в конкретному регіоні, нагадають про одну зі сторінок історії чи відтворюють у різних формах архітектурні пам'ятки. Сайт українців в Італії, gazetaukrainska.com, зібрав список найкращих сувенірів, що порадують друзів і родичів після повернення додому.

Їстівні сувеніри

До найпопулярніших подарунків з Італії належать "їстівні сувеніри". Це - знаменитий пармезан (чи інші сири), ковбасні вироби, різні види пасти, яку часто продають у сувенірних упаковках. Придбати їх можна в будь-якому місті, будь-якого розміру, форми і кольору.

Автор: all-worlds.ru
 
Автор: jolly.cool
 

Італія пропонує великий вибір солодощів: цукерки, різні види печива та тістечок. Найбільше славляться неаполітанські та сицилійські солодощі.

Вибір вин у різних регіонах – необмежений. Крім того, існує багато місцевих настойок на травах, лікерів чи грап. Найкращі з них продаються в маленьких крамничках.
Італія славна оливковою олією. Щоб потішити рідних, варто купувати пляшки із позначкою "Extra vergine" на етикетці. Це - найкорисніша для здоров'я олія холодного віджиму із великим вмістом поживних речовин.

Традиційні сувеніри

З невеликих традиційних італійських сувенірів можна привезти магнітики, тарілки футболки із зображенням головних визначних пам'яток в Італії, запальнички, попільнички листівки або альбоми, вироби зі шкіри, репродукції відомих картин і копії статуй та будинків відомих архітекторів. Для жінок рекомендують косметику на основі термальних вод чи оливкової олії.

Автор: www.miraterra.ru
 

Регіональні сувеніри

З міста мостів, каналів, карнавалу і закоханих - Венеції - варто привезти вироби з оригінального муранського скла. Келихи, вази, скляні фрукти, статуетки чи біжутерія. Вироби з венеціанського скла недешеві, але якість та ексклюзивність виправдовує вартість.

Типовий сувенір з Венеції - карнавальна маска. Це може бути класична маска персонажів традиційної італійської комедії чи сучасні творіння фантазії майстрів.

Автор: vilingstore.net
 
Автор: vk.com
 

У Римі вибір сувенірів величезний. На згадку про столицю Італії варто привезти сувеніри у кольорах національного італійського прапора. Дуже популярними є відтворення пам'яток давньоримської епохи: Колізею, статуетки гладіаторів, фігурки давньоримських патриціїв у тогах, копії старовинних римських монет, статуетки історичного символу міста - Капітолійської вовчиці.

Оригінальним подарунком для жінок можуть бути біжутерія чи золоті вироби, виготовлені на зразок знайдених у етруських могилах, давньоримських статуях та картинах минулих століть.

Вуличні продавці та сувенірні магазини запропонують широкий вибір релігійної символіки Ватикану. А з поштового відділення на площі св. Перта, ви можете надіслати листівку рідним із маркою та штампом найменшої у світі держави.

Багатий на традиції Неаполь, запропонує безліч гастрономічних сувенірів. Цінним подарунком буде неаполітанський вертеп або керамічні вироби марки "Monte di capo", чи різноманітні статуетки із застиглої лави Везувію.

Автор: travelask.ru
 

Острів Сицилія знаменита своїми солодощами. Тут варто придбати мигдальні чи сирні тістечка. Також доречно купити керамічні й порцелянові вироби, маріонетки з традиційного сицилійського театру, розписані музичні інструменти, як в натуральну величину, так і зменшені копії.

Автор: www.tourprom.ru
 
Зараз ви читаєте новину «Вина, карнавальні маски та монети - ТОП-6 найкращих сувенірів з Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути