понеділок, 14 березня 2016 17:16

Вимоги виборів на Донбасі - нахабне втручання у внутрішні справи України - дипломат

Вимоги виборів на Донбасі - нахабне втручання у внутрішні справи України - дипломат
Володимир Огризко Фото: ua.112.ua

Проведення виборів на окупованих територіях залежить від позиції українського керівництва, його здатності відстоювати національні інтереси.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко.

"У теперішніх умовах, провести демократичні вибори, які б відповідали стандартам ОБСЄ, неможливо. Щоб це питання зникло, маємо чітко пояснити це західним партнерам. Спочатку виконання умов, потім вибори. Припинення вогню та відведення озброєння немає і найближчим часом не передбачається. Потрібно стояти на своєму і переконувати Захід. У такій ситуації примушування до проведення виборів продемонструє, що вони піддаються на тиск Росії - агресора", - сказав він.

Питання "особливого статусу" Донбасу вже не обговорюється, наголосив експерт.

"Представники Німеччини і Франції приїжджали в Україну, поговорили з депутатами і переконалися, що закон про "особливий статус" провести через парламент нереально. Потрібно запросити їх ще раз, щоб вони знову побачили: ухвалити закон про проведення виборів на окупованій території теж неможливо. Це абсолютно нахабне втручання у внутрішні справи держави, яка потребує допомоги, а не тиску. Треба вести активну політику, щоб пояснювати реальну ситуацію", - сказав дипломат.

Нагадаємо, 3 березня у Парижі відбулися переговори у "нормандському форматі" за участю міністрів закордонних справ України, Німеччини, Франції та Росії.

Після зустрічі глави МЗС Німеччини та Франції заявили про необхідність провести вибори на Донбасі в першому півріччі 2016 року. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін зазначив, що без відведення озброєнь та відновлення контролю над російсько-українським кордоном, виборів не буде.

Зараз ви читаєте новину «Вимоги виборів на Донбасі - нахабне втручання у внутрішні справи України - дипломат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути