понеділок, 19 вересня 2016 13:29

"Вимагати повернення ядерного статусу - маячня" - Тука

"Вимагати повернення ядерного статусу - маячня" - Тука
фото: Сергій Старостенко

Україна ніколи не мала можливості використовувати ядерну зброю, яка зберігалася на її території. Таку думку висловив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб 52-річний Георгій Тука в інтерв'ю журналу "Країна".

"Коли наші горе-патріоти волають про повернення ядерного статусу, дорікають Кравчуку за відмову від нього - це примітивізм. Одна справа - володіти ядерною зброю, інша - керувати нею. Україна ніколи не мала можливості використовувати ядерну зброю, яка зберігалася на її території. Той шлях, яким пішов Кравчук (перший президент України після здобуття нею незалежності у 1991–1994. - Gazeta.ua), єдино правильний", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мені байдуже, чи буде Україна в ЄС" - Тука

На думку Туки, вимагати зараз повернення ядерного статусу - помилка.

"Леоніду Макаровичу можна дорікнути лише в тому, що можна було вимагати від Заходу більших відшкодувань. А вимагати повернення ядерного статусу - дилетантизм і маячня. Це небезпечний популізм. Варто тільки уявити, що було б, якби ця зброя хоча б частково була на тих територіях, над якими ми втратили контроль. Це припинить будь-які нісенітниці", - вважає заступник міністра.

Повне відверте інтерв'ю з Георгієм Тукою про Майдан, війну, особисте життя читайте у наступному номері журналу "Країна" від 22 вересня 2016 року та стежте за анонсами на Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «"Вимагати повернення ядерного статусу - маячня" - Тука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути