субота, 28 лютого 2015 16:27

Військові постійно фіксують гуркіт бронетехніки бойовиків під Дебальцевим
44

Фото: Тарас ПОДОЛЯН

Бойовики постійно укріплюють свої позиції на Дебальцівському напрямку. Бійці добровольчого батальйону "Горинь" та 30 механізованої бригади постійно фіксують рух бронетехніки у напрямку сіл Луганське, Миронівське та міста Світлодарськ. Самі населені пункти надійно контролюються українськими військами.

В даний момент українські війська укріплюють свої позиції навколо автодороги Артемівськ-Дебальцеве. Під час боїв отримала назву "дорога смерті". На її обочинах ще досі стоїть згорілі остови армійських авто та легковиків мешканців Дебальцевого.

"Укріпляємось самі, як можемо. Окопи і бліндажі доводиться рити вручну, так як навіть ніякого трактора нам ніхто не дає. А ґрунт тут важкий, тому доводиться мучитись. Але хочеш жити, вмій крутитись", - розповідають бійці з "Горині".

Окопи військові риють капітальні. Перекривають бетонними плитами. На оббивку всередині йдуть розібрані ящики з-під "Градів". Бійці кажуть, що харчуванням і обмундируванням їх поки забезпечують у достатній мірі. Але міністерство оборони працює не системно. І більшість потрібних речей доводиться буквально вибивати, або просити у волонтерів.

Армійці кажуть, що останні чотири дні обстрілів на території не було, але розвідка постійно фіксує пересування бронетехніки бойовиків.

"Вони накопичують під Дебальцевим велику кількість військ. Можуть в любий момент полізти на Артемівськ чи розвернути удар в сторону Попасної, наприклад. Найбільша активність вночі. Постійно з їх позицій чути гуркіт техніки. Ми також укріплюємося і працюємо над тим. Якщо сюди полізуть", - додають у батальйоні.

Більше про будні військових на Дебальцівському напрямку читайте у наступному номері журналу "Країна", який вийде у четвер.

Зараз ви читаєте новину «Військові постійно фіксують гуркіт бронетехніки бойовиків під Дебальцевим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути