Ексклюзиви
понеділок, 07 березня 2016 13:30

Військова прокуратура вперше взялась за офіцерів

Військова прокуратура вперше взялась за офіцерів

До адміністративної відповідальності притягнули командний склад 53-ї окремої механізованої бригади та вище командування за неналежне виконання службових обов'язків із забезпечення військових на полігоні "Широкий Лан" на Миколаївщині

Офіцери такого рівня вперше відповідають власною свободою за невиконання статутів ЗС України, написав у Facebook головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

"Коли військове командування у ситуаціі із "Широким Ланом" не впоралося із своїми обов'язками, солдати поскаржилися військовому прокурору. Прокуратура відреагувала миттєво, не шукаючи "стрілочників" і не роблячи "крайніми" самих бійців. Станом на сьогодні, за неналежне виконання службових обов'язків до адміністративної відповідальності нами притягнуто командний склад бригади та вище командування. Ще ніколи офіцери такого рівня не відповідали власною свободою за невиконання статутів Збройних сил Украіни і прийняття неправильних управлінських рішень! Такого не було ніколи! І зараз, і потім ми маємо діяти лише по Закону. Інакше - це шлях у нікуди" - написав Матіос.

Нагадаємо, Миколаївський районний суд призначив командирам 53-ї бригади 5 діб арешту у зв'язку з неналежним утриманням бійців.

Зараз ви читаєте новину «Військова прокуратура вперше взялась за офіцерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути