четвер, 25 лютого 2016 00:15

Суд обрав покарання для командирів 53-ї бригади, проти яких збунтувались солдати

Суд обрав покарання для командирів 53-ї бригади, проти яких збунтувались солдати
Фото: www.nikpravda.com.ua

Миколаївський районний суд призначив командирам 53-ї бригади 5 діб арешту у зв'язку з неналежним утриманням бійців. Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Південного регіону України.

"Сьогодні суд після розгляду матеріалів по суті, визнав винними у недбалому ставленні до служби начальника штабу - першого заступника командира батальйону 53-ї окремої механізованої бригади та заступника командира цього батальйону з тилу і призначив їм покарання у вигляді арешту строком на 5 діб з утриманням на гауптвахті", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що за втручанням військової прокуратури побут бійців в польовому таборі покращився. Зокрема, для них організували миття в лазні, триразове гаряче харчування та ін.

Крім того, складено протоколи про вчинення адміністративних правопорушень щодо командирів, які безпосередньо відповідали за переміщення та облаштування особового складу на полігоні.

На розгляді в суді знаходяться ще 8 протоколів про адміністративні правопорушення, вчинені командирами різного рівня - від батальйонної ланки до заступників командувача оперативного командування "Схід".

Нагадаємо, в Миколаївській області незадоволені умовами розміщення бійці вирушили пішки в військову прокуратуру. Вояки кажуть, що сплять практично на снігу, не можуть навіть помитися. Скаржилися і на харчування.

У Генштабі пообіцяли встановити винних.

Зараз ви читаєте новину «Суд обрав покарання для командирів 53-ї бригади, проти яких збунтувались солдати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути