субота, 20 вересня 2014 13:28

Відсьогодні на Донбасі повинна утворитися буферна зона - РНБО

Відсьогодні на Донбасі повинна утворитися буферна зона - РНБО
Фото: ria.ru

Відсьогодні, 20 вересня, сторони конфлікту на сході України повинні почати відводити свої сили і техніку на 15-кілометрову відстань. Про це заявили в РНБО, пише "Інтерфакс-Україна".

"Відповідно до тексту меморандуму, в ньому зазначено що 15-кілометрова зона, кожна зі сторін повинна відводити свою важку техніку і озброєння з сьогоднішнього дня", - сказав заступник керівника інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимир Польовий на брифінгу в суботу.

Нагадаємо, 19 вересня представники контактної групи по врегулюванню ситуації на сході України, які брали участь в переговорах у Мінську, підписали узгоджений Меморандум дій по здійсненню режиму припинення вогню. Контактна група по Україні домовилася про відвід від лінії зіткнення великокаліберного озброєння протягом доби.

"Меморандум передбачає відвід великокаліберної зброї на відстань не менше 15 км з кожного боку. Таким чином, створюється зона безпеки завширшки не менше 30 км", - заявив другий президент України Леонід Кучма, який представляв українську владу на переговорах у Мінську.

Зараз ви читаєте новину «Відсьогодні на Донбасі повинна утворитися буферна зона - РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути