понеділок, 29 березня 2010 13:31

Відповідальність за теракти у Москві взяли на себе чеченські сепаратисти - CNN

Відповідальність за теракти у Москві взяли на себе чеченські сепаратисти - CNN

Чеченські сепаратисти взяли на себе відповідальність за організацію вибухів, що пролунали вранці в понеділок, 29 березня, у московському метро.

Про це повідомляє CNN. При цьому американський телеканал посилається на відповідну заяву, яку нібито було розміщено на одному з екстремістських веб-сайтів. Однак CNN не вказує його адресу.

Тим часом, сайт Кавказ-Центр, на якому зазвичай з"являються подібні заяви сепаратистів, інформацію американського телеканалу не підтверджує.

У понеділок, 29 березня, о 7:50 за Москвою (6:50 за Києвом) у другому вагоні потяга на станції московського метро Луб"янка стався вибух. Через півгодини бомба вибухнула в потязі на станції метро Парк культури. Обидва вибухи пролунали, коли поїзди перебували на платформі.

У результаті, за різними даними, загинули від 35 до 37 людей. Крім того, понад 60 людей отримали поранення, половина з постраждалих перебувають у важкому стані.

За фактом вибухів на станціях московського метрополітену порушено кримінальну справу за статтею "тероризм". Московську міліцію було переведено на посилений режим служби. У місті введено план Вулкан, правоохоронні органи взяли під особливий контроль всі станції московського метро, вокзали, місця масового перебування людей. У російській столиці посилено паспортний режим.

Прокурор Москви заявив, що вибухи в метро скоїли смертниці. За даними ЗМІ, слідчі органи вже встановили маршрут терористок. Крім того, оголошено в розшук двох жінок, які нібито супроводжували їх.

Глава ФСБ Росії вже заявив, що до терактів у московському метро причетне угрупування з Північного Кавказу.

CNN

Зараз ви читаєте новину «Відповідальність за теракти у Москві взяли на себе чеченські сепаратисти - CNN». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути