понеділок, 24 березня 2014 01:52

Від санітара до снайпера: УРА вишколила перших бійців
10

Фото: Денис Тимошенко

Під Києвом відбувся перший триденний вишкіл Української резервної армії (УРА). Кілька десятків молодих людей підтвердили свою бойову готовність захищати Україну від зовнішнього ворога.

Програма для бійців була дуже насиченою та різноманітною. Хлопці та дівчата пройшли курси від військового санітара до снайпера.

Активісти, зокрема, мали можливість повправлятись у розбиранні та збиранні автомата Калашникова і стрільби з самозарядного карабіну Симонова по мішенях.

Також вони пройшли мінімальну стройову підготовку й опанували бойові прийоми самозахисту.

Не обійшлось і без захопливої гри у зірницю, в якій дві команди воювали між собою, намагаючись захопити штаб суперника.

Ночували бійці УРА у справжніх казармених умовах: у кімнатах без опалення, на двоярусних ліжках у спальниках.

Натомість годували солдатів краще, ніж в деяких ресторанах столиці.

"На перше — суп, на друге — каша гречана із курячим м'ясом. На десерт — яблука, мед із чаєм і торт", - розповів начальник продовольчої бази УРА Олег.

Активісти жартують, що усі строковики Збройних сил України, дізнавшись про те, які умови служби в Українській резервній армії, відразу "дезертують" до лав УРА.

"Те що я побачив, набагато перевищило мої сподівання, - зізнався учасник вишколу Дмитро Мурін. - Зараз тіло болить і ниє - воно не звикло до щоденних занять з рукопашного бою та тактичних ігор в лісових хащах. Підйом о 7.00. Вогнева підготовка, медична підготовка — тепер можу відразу намацати пульс і чітко знаю, що робити з пораненням".

На переконання активістів, резервістський рух має велику перспективу в Україні.

"Звичайно, спецназу з нього не вийде, але тисячі українських резервістів чудово уявлятимуть, як воювати, і рішуче підуть у випадку чого на захист Батьківщини. Мільйон такого підготовленого резерву, і покажіть мені того зовнішнього ворога, який захоче сюди сунутися", - додав Дмитро.

Серед громадських діячів поширюється ідея закріпити на законодавчому рівні ініціативи, подібні до УРА, а також надати право на володіння нарізною бойовою зброєю вишколеним патріотам.

На завершення триденного вишколу один з командирів УРА Геннадій Друзенко вручив дипломи першому випуску резервістів.

"На моїх очах втілювалась в життя велика мрія Липинського про верству воїнів-хліборобів! Триєдина заповідь резервістів - досконало володіти собою, своїм фаховим інструментом (будь то комп'ютер, скальпель чи кельня) та зброєю. Годі сподіватися на державу! Годі годувати найманців! Годі шукати собі "правильного" царя! Ми і є та омріяна, вистраждана, вимолена Україна", - наголосив Друзенко.

У свою чергу полковник запасу Микола Іщенко додав, що якби УРА виникла раніше й охопила всю Україну, то на Майдані не було б стільки людських жертв.

"В ім'я Небесної сотні ми вдосконалюємось й унеможливлюємо в майбутньому тактичних перемог ворога українського народу. Я пишаюсь вами, резервісти", - наголосив Іщенко.

Також всім учасникам було презентовано книгу Дмитра Білого "Козацький оберіг".

Організатори тренувань УРА обіцяють не зупинятись на досягнутому й найближчим часом проведуть наступний вишкіл.

Зараз ви читаєте новину «Від санітара до снайпера: УРА вишколила перших бійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути