неділя, 13 липня 2014 13:30

"Велосипед для тріалу коштує стільки ж, як нормальний автомобіль"– велобайкер
10

Фото: Фото: Микола Марченко

Вчора у Хоролі на Полтавщині провели чемпіонат України із велотріалу. На нього прибули учасники із багатьох обласних центрів України. Приїхали спортсмени, не дивлячись на складність, навіть із Донецька та області. Змагання провели в усіх категоріях: Юніори, Любителі, Експерти та Еліта.

Найскладніший маршрут в категорії Еліта. До нього допустили лише спортсменів, котрим виповнилося 19 років та які велотріалом займаються не менше 5 років і отримали мінімум 3 призових місця у категорії Експерти в попередніх чемпіонатах України. Таких виявилося 12 спортсменів.

"Велосипед, тобто байк – це головне. Такий велосипед для тріалу коштує стільки ж, як нормальний автомобіль. Десь до 4000 доларів. Плюс 100 баксів взуття. А на один сезон треба кілька пар. Добавте біля 200 доларів на шолом. То ж задоволення не з дешевих. Але воно того варте, – пояснює велобайкар Ігор Варченко.

12 год. дня. Спортсмени закінчують розминку та із байками шикуються на урочисте відкриття чемпіонату. Звучить гімн України.

"Велотріалом займаюся із 12 років. Приваблює своєю яскравістю. Треба довго готуватися, щоб отримати певні результати. Цей вид спорту дає впевненість у собі, у своїх силах і можливостях. Виробляє виносливість, ловкість, концентрацію уваги. Я зараз виступаю у еліті. Це найвища категорія. Моя мета - участь у чемпіонаті світу. Я студент Миколаївського аграрного університету. Їхав самим дешевим способом, поїздом та електричкою. До місця чемпіонату України добирався 17 годин. Затратив на дорогу біля 100 грн.",– пояснює 19-річний Костянтин Цимбал із Миколаєва.

Ось спортсмен на байкові пробує виїхати на велику котушку. Але зривається із неї. Та утримує рівновагу і пробує повторно подолати перешкоду. За другим заходом йому вдається пройти маршрут лише із 2 штрафними очками. Глядачі йому кричать "Молодець" та аплодують.

Переможцями у категоріях Юніори та Любителі стали Артем Юшко і Максим Тузанов із Запоріжжя. У категорії Експерти журі перемогу присудило Сергієві Свіру з Кременчука. І в категорії Еліта перше місце отримав киянин Владислав Крат.

Зараз ви читаєте новину «"Велосипед для тріалу коштує стільки ж, як нормальний автомобіль"– велобайкер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути