понеділок, 12 жовтня 2015 00:20

Великобританія висунула чотири вимоги, за умови виконання яких залишиться у ЄС

Великобританія висунула чотири вимоги, за умови виконання яких залишиться у ЄС
Фото: ЕРА

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон і його найближчі союзники в Кабінеті міністрів склали чотири пункти основних вимог для того, щоб Великобританія залишилася в Євросоюзі. Про це з посиланням на джерела в уряді пише The Telegraph.

За інформацією видання, план Лондона складається з чотирьох ключових пунктів. По-перше, Брюссель повинен зробити "недвозначну заяву" про те, що Великобританію не будуть схиляти до ідеї "європейської супердержави". Також, від Брюсселя чекають ще однієї недвозначної вказівки на те, що євро - не офіційна валюта ЄС і союз є мультивалютним. У Британії таким чином намагаються захистити статус національної валюти.

Третім пунктом пропонується ввести систему "червоних карток", яка дозволить національним парламентам не виконувати норми європейського законодавства. Остання вимога Лондона - змінити структуру ЄС так, щоб не дозволити 19 країнам єврозони домінувати над дев'ятьма країнами, які зберігають національну валюту. Це передбачає преференції для лондонського Сіті.

Нагадаємо, у Великобританії активно обговорюється можливість проведення референдуму про вихід з ЄС. Палата громад (нижня палата парламенту Великобританії) вже висловила підтримку плану британського прем'єр-міністра Девіда Кемерона щодо проведення до кінця 2017 референдуму про подальше членство країни в Євросоюзі.

Ще в минулому році Кемерон допустив проведення референдуму про вихід Великобританії з ЄС. Кемерон зазначив, що зробить це, якщо не доб'ється внесення змін в умови членства Великобританії в Євросоюзі. Крім того, Кемерон наполягав на реформування ЄС, зокрема на посиленні міграційних правил всередині союзу.

Зараз ви читаєте новину «Великобританія висунула чотири вимоги, за умови виконання яких залишиться у ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути