неділя, 25 січня 2015 15:03

Вашингтон посилить тиск на Росію - Обама

Вашингтон посилить тиск на Росію - Обама
Барак Обама. Фото: www.km.ru

Вашингтон буде посилювати економічний тиск на Росію за її дії в Україні і готовий використовувати всі доступні можливості для припинення військового конфлікту на Донбасі.

Про заявив президент США Барак Обама, пише російське видання ДОЖДЬ, з поиланням на Bloomberg.

Обама закликав зберігати єдність США і Євросоюзу стосовно Росії у зв'язку з поновленням бойових дій на сході України. За його словами, США не ставлять перед собою мету послабити економіку Росії. Проте глава держави підкреслив, що підтримка сепаратистів з боку Росії призвела до порушення перемир'я.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що 26 січня відбудеться засідання глав МЗС країн Євросоюзу, на якому буде розглянуто можливе посилення тиску на Росію у зв'язку з ситуацією на Донбасі.

Міжнародне співтовариство зацікавлене в тому, щоб "великі країни не залякували маленькі країни", підкреслив американський лідер.

Дипломатичні зусилля з врегулювання української кризи активізував обстріл Маріуполя, що забрав життя 30 мирних жителів. Київ і країни Заходу вважають, що вогонь вівся з боку сепаратистів, ті заявляють, що подія є провокацією українських військових.

Зараз ви читаєте новину «Вашингтон посилить тиск на Росію - Обама». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути