пʼятниця, 23 грудня 2011 10:44

В Ужгороді створили найбільшу в світі карамельну ялинку

Ужгородець Валентин Штефаньо створив найбільшу, за його словами, карамельну ялинку у світі. Її висота – 1,53 метра. А на приготування солодкого дерева кондитер витратив 40 кілограмів цукру.

Ялинку з карамелі Валентин готував майже добу. Спочатку вилив із цукру основу ялинки, після взявся за прикраси. Упродовж сьогоднішнього дня кондитер планує довершити свій виріб ще одними оригінальними прикрасами.

Автор: Фото Сніжани Русин
 

"Ялинку прикрашатимуть карамельні іграшки у вигляді маленьких гербів міста Ужгорода. Вага готової ялинки – понад 30 кілограмів. Я довго шукав інформацію про найбільші карамельні ялинки у світі. Їхня висота була максимум півметра. Такої високої і важкої ялинки із карамелі досі не було", - розповів Валентин Штефаньо.

Під час приготування новорічного дерева за процесом спостерігали діти з обмеженими можливостями. Майстер-клас для них Валентин Штефаньо проводить уже не вперше.

Автор: Фото Сніжани Русин
 

Завтра ялинку відвезуть до супермаркету "Дастор", де вона тішитиме око покупців аж до завершення новорічно-різдвяних свят. Тоді солодке дерево перетоплять на карамель для інших кондитерських прикрас.

До цього Валентин Штефаньо вже двічі створював солодкі ялинки – напередодні 2009 і 2010 років. Проте вони були виготовлені із шоколаду. Перший раз ялинка зважила 10 кілограмів, удруге – понад 20.

Зараз ви читаєте новину «В Ужгороді створили найбільшу в світі карамельну ялинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути