пʼятниця, 11 листопада 2016 09:35

В Україні з'являться платні дороги - Омелян

В Україні з'являться платні дороги - Омелян

Найбільш завантажені автошляхи європейського напрямку стануть платними. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, пише Сегодня.

"Інвесторів цікавлять автодороги, бо це рентабельний бізнес. У мене були переговори з трьома компаніями світового значення. Вони готові займатися в Україні концесійними дорогами. Їх цікавлять найбільш завантажені траси. Там, де проходять основні європейські напрямки. Скажімо, Львів - Херсон, із заходу на південь, з півдня на північ, - каже міністр. - Навколо великих міст - трафік. Звичайно, ще потрібно вивчити ринок, підготувати економіко-технічне обґрунтування. Але добре, що є намір. Безумовно, такі дороги стануть платними. Вони будуть окремими. Тобто йтимуть паралельно з безкоштовною дорогою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залізницю оновлять за п'ять років

Раніше хотіли запровадити таке нововведення на трасі Львів - Краковець.

"Тоді не спрацювала ця модель, тому що на той час не було відповідного законодавства. Над цим ми зараз працюємо. Завершуємо розробку закону про концесії. Усі переговори з інвесторами тривають довго. На реальні роботи можна вийти через рік-півтора, - наголосив Омелян. - Плюс саме будівництво може по-різному тривати залежно від фінансування, особливості місцевості, довжини дороги, складності рельєфу. На це може піти кілька років.

Колишнього міністра транспорту Польщі Славоміра Новака призначили виконувачем обов'язків Укравтодору. Таке рішення Кабміну. За словами міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, Новак має великий управлінський, галузевий і політичний досвід. Ця людина входила до близького кола президента Польщі Броніслава Коморовського – великого друга України.

Зараз ви читаєте новину «В Україні з'являться платні дороги - Омелян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути