пʼятниця, 04 листопада 2016 06:25

Залізницю оновлять за п'ять років

Укрзалізниця завершує роботу над п'ятирічним планом оновлення інфраструктури та рухомого складу. За два тижні її представники зустрінуться з українськими й світовими виробниками вагонів і локомотивів. Домовлятимуться про співпрацю.

Більшість вагонів зносилися на понад 90%, за даними Міністерства інфраструктури.

— План модернізації майже завершено. На зустрічі з виробниками обговоримо, що маємо зробити наступного року. Хочемо зрозуміти, ­наскільки ­вітчизняні заводи готові виконувати замовлення Укрзалізниці, — каже міністр інфраструктури 44-річний Володимир Омелян, в уряді представляє "Народний фронт". — Поступово вийдемо з сьогоднішньої кризової ситуації.

31 жовтня міністр відвідав завод "Інтерпайп НТЗ" у Дніпрі. Подивився на будівництво цехів, де випускатимуть залізничні колеса та осі.

— Цей завод переходить у вищу лігу. При оновленні виробництва надає перевагу вітчизняним компаніям. Лише не знайшовши в Україні, купує обладнання за кордоном, — говорить Володимир Омелян. — Вірю: таку політику проводитимуть усі підприємства, які входять у сферу Міністерства інфраструктури.

Зараз ви читаєте новину «Залізницю оновлять за п'ять років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути