середа, 08 травня 2024 12:29

В Україні пануватиме західний антициклон Thomas

9 травня опадів в Україні не очікується. Буде малохмарно, світитиме сонечко.

Проте ясна погода вночі дозволить арктичній повітряній масі дістатися України та вистудити повітря і навіть підстилаючу поверхню до заморозків, повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook. Лише південна частина, Закарпаття та прикарпатські області уникнуть заморозків.

"Західний антициклон на ім'я Thomas - масштабна область високого атмосферного тиску - визначатиме завтра суху сонячну погоду на значній частині Європейського континенту, включно з Україною. Карта внизу", - сказано в повідомленні.

Автор: facebook.com/tala.didenko
  Західний антициклон Thomas визначатиме завтра суху сонячну погоду на значній частині Європейського континенту, включно з Україною
Західний антициклон Thomas визначатиме завтра суху сонячну погоду на значній частині Європейського континенту, включно з Україною

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців попередили про заморозки

Вночі 10 травня заморозки ще протримаються на сході, півночі та в центрі України, а вже 11 травня вони припиняться.

Завтра вдень максимальна температура повітря становитиме +11...17℃, на північному сході подекуди буде +9...11℃. У південній частині та в західних областях передають +15...20℃, на Закарпатті буде до +22℃.

У Києві 9 травня очікується свіжа ясна, без опадів, погода. Вночі прогнозують +2...5℃, на околицях заморозки. Вдень також буде не надто тепло, +11...12℃.

В Україні літо цього року можливо буде спекотним. На це вказують і розрахунки, і експертні оцінки. Але ймовірно, що не варто очікувати рекордну спеку.

З одного боку очікується нейтральна фаза між "Ель-Ніньйо" та "Ла-Нінья", а з іншого - на планету впливатиме дуже активна сонячна радіація, розповіла завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух.

Зараз ви читаєте новину «В Україні пануватиме західний антициклон Thomas». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути