субота, 13 вересня 2014 22:41

В Україні на базах знаходяться "Гради", "Смерчі" і навіть "Катюші"

В Україні на базах знаходяться "Гради", "Смерчі" і навіть "Катюші"

У нашій державі повно озброєння. Але воно спільними зусиллями агентів Кремля та керманичів держави перетворене на мертве залізо.

Про це говорили на міжнародній конференції "Зміцнення безпеки через співробітництво", котру провели у Полтаві. Захід організував Українсько-словацький центр партнерства підтримки Центру інформації та документації НАТО.

"Погляди людей, в тому числі і військових, відносно НАТО кардинально змінилися. Найнадійниший наш товариш і старший брат – Росія - виявився нашими найбільшим ворогом. І наші хлопці сотнями гинуть під час обстрілів.  Питають, чому у нас немає танків? Танки у нас є. Танки знаходяться на базах, танки знаходяться на заводах. На Харківському танковому заводі можуть випускати танки, котрі не мають аналогів у світі. Називаються "Патріот". Але їхнє виробництво зупинено, бо немає коштів. 70 відсотків бюджету йшло на сторону. Лише 30% коштів країни направлялося на життя та діяльність держави. Зокрема, мізер і на потреби армії", – говорить військовий експерт генерал-майор Станіслав Слободяник.

Пояснює, щоб танки, котрі стоять на базах, пішли в бій, потрібні спеціалісти, котрі цю техніку можуть обслуговувати. Щоб танк можна було експлуатувати, потрібно 2 рази на рік проводити регламентні роботи на зиму й на літо. Кожен танк потребує 40 людиногодин, щоб на ньому можна було працювати.

"У нас роками нічого цього не робилося. У нас є і "Гради", і "Смерчі", і навіть "Катюші". Але вони також стоять на базах, бо немає професіоналів. Ніяких навчань, ніякої перепідготовки людей уже кілька десятків років в Україні не проводили. Пригадується випадок із Афганістану. Кучку бойовиків було оточено. І їхній главар кидається із шашкою на бронетранспортер і починає його рубати. Приблизно така ж ситуація попервах складалася й у нас. Люди із автоматами ідуть на танки. Зараз почалася злагоджена робота, щоб можна було озброїти, укомплектувати нормально збройні сили та дати відсіч агресору", – пояснює Станіслав Слободяник.

Говорить, добровольчі батальйони в більшості не отримують важке озброєння, бо там є неадекватні люди. Конкретний випадок: записався чоловік у добровольчий батальйон. Просять паспорт - немає. Виясняють по цій людині. Виявляється, у неї був рецидив, вона у розшуку. А дай такому кулемет. То за гроші може направити його проти своїх товаришів чи піти вибивати гроші в кривдників або бізнесменів. Тому зараз серед добровольчих батальйонів проводиться відповідна робота.

Зараз ви читаєте новину «В Україні на базах знаходяться "Гради", "Смерчі" і навіть "Катюші"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути