Ексклюзиви
субота, 11 серпня 2012 16:16

В Україні кількість здорових дітей зменшилася на третину: школу закінчують з хронічними хворобами

В Україні кількість здорових дітей зменшилася на третину: школу закінчують з хронічними хворобами
Майже у кожного випускника школи - захворювання опорно-рухового апарату. Фото: tumen.kp.ru

В Україні, за даними Міністерства охорони здоров'я, зафіксована тенденція до зменшення кількості здорових дітей. Протягом останнього десятиліття темп приросту розповсюдження захворювань дітей у віці до 14 років становить майже 32%. Про це у своїй статті для ZN.UA пише оглядач Ольга Скрипник.

Дослідження вчених свідчать: за період навчання з першого по дев'ятий клас поширеність хвороб органів травлення, а також зниження гостроти зору зростає у півтора рази, ендокринної системи - в 2,6 рази. Майже у кожного випускника - захворювання опорно-рухового апарату, поширеність патології наблизилася вже до 90%.

"Батьки стурбовані: у школу діти йдуть здоровими, а закінчують її з цілим букетом хронічних хвороб. А що буде, коли вони почнуть навчання з п'яти років, як того вимагає закон про дошкільну освіту?", - пише оглядач.

Про проблему зменшення кількості здорових дітей виданню розповіла заступник директора Інституту гігієни та медичної екології імені О.Марзєєва Надія Полька.

"Сьогодні в школу йде значно більший відсоток хворих дітей, ніж це було, скажімо, два десятиліття тому. Матеріали досліджень, якими я займаюся протягом 30 років, свідчать, що багато дітей починають навчання вже з хронічними захворюваннями і функціональними відхиленнями", - стверджує Полька.

"При сприятливих умовах вони адаптуються, тому що межі адаптації дитячого організму набагато ширші, ніж у дорослих. Але для цього в навчальних закладах необхідно створити оптимальні умови - маю на увазі навчальні приміщення, меблі, належний режим навчання і харчування", - резюмувала вона.

Зараз ви читаєте новину «В Україні кількість здорових дітей зменшилася на третину: школу закінчують з хронічними хворобами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути