неділя, 20 січня 2013 00:37

В Сумах пройшла акція на захист засуджених, які малювали Януковича з простреленою головою

В Сумах пройшла акція на захист засуджених, які малювали Януковича з простреленою головою
ФОТО: ua.korrespondent.net

"В суботу в Сумах пройшла акція на підтримку громадських активістів, яких Зарічний суд засудив до ув'язнення за нанесення трафаретів з особою, схожою на Януковича. Нагадаємо, що у вироку суду говориться, що дане зображення носило непристойний характер", - повідомляє організація Чорний комітет.

В акції, яка почалася на майдані Незалежності біля будівлі облдержадміністрації, взяли участь близько ста осіб. Потім рушили до будівлі Зарічного суду, де провели мітинг.

У руках учасники акції тримали плакати на підтримку засуджених, а також роздруковані зображення, за які були засуджені активісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Графіті з Януковичем суд назвав непристойним, а дії засуджених - цинічними

"Ми стверджуємо, що хлопців засудили незаконно. Не можна за малюнок на стіні саджати людей. Ці події - доказ, що Україна перетворилася в тоталітарну державу. Свавільний вирок викликав хвилю обурення по всій країні. Тому я переконаний, що ці зображення Януковича з простреленою головою з'являться по всій Україні", - заявив один з учасників акції Олександр Лазаренко.

Нагадаємо, раніше суд міста Суми 14 січня завершив розгляд кримінальних справ, які порушили проти активістів, які малювали трафарети президента Віктора Януковича з простреленою головою. Пісарцов і Данилов отримали по два роки позбавлення волі, Ганненко - 1,8 років позбавлення волі, Никоненко - рік трудової колонії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Прокурор тягнув справу за вуха": Володимир Никоненко отримав 1 рік за графіті з Януковичем

У 2011 році у Львові порушили кримінальну справу за фактом появи на стінах будинків малюнків із зображенням людини з простреленою головою, схожу на президента Віктора Януковича.

"У центральній частині Львова з допомогою трафарету і фарби було розмальовано ряд будинків. Співробітники міліції за фактом хуліганських дій порушили кримінальну справу. Проводяться пошуки осіб, які скоїли ці протиправні дії", - повідомив відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС у Львівській області.

Зараз ви читаєте новину «В Сумах пройшла акція на захист засуджених, які малювали Януковича з простреленою головою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути