вівторок, 03 травня 2016 00:15

В США знайшли пояснення провокаційним польотам російських винищувачів

В США знайшли пояснення провокаційним польотам російських винищувачів

Російські літаки, що допускають небезпечні зближення над Балтійським морем з американськими літаками, не намагаються спровокувати інциденти. Про це заявив глава ВМС США Джон Річардсон, повідомляє Associated Press.

"Я не думаю, що росіяни намагаються спровокувати інцидент. Вони намагаються надіслати нам сигнал. Хочуть повідомити, що вони бачать, що ми перебуваємо у Балтійському морі", — пояснив Річардсон.

За його словами, якщо який-небудь інцидент станеться, то США намагатимуться згладити ескалацію напруженості між країнами. "Ми чекаємо певної нормалізації", — наголосив глава ВМС.

Раніше американські військові повідомили, що російський винищувач Су-27 у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем провів небезпечний маневр лише за 30 м від американського літака-розвідника. Це другий випадок у Балтійському морі протягом квітня, коли США звинувачують російських військових в агресивній поведінці.

У першій половині квітня винищувачі Су-24 пролетіли в небезпечній близькості від есмінця "Дональд Кук". Американські військові тоді попередили, що такі маневри "можуть без будь-якої на те необхідності посилити напруженість між країнами і призвести до прорахунку або інциденту, наслідком якого будуть серйозні поранення або загибель людей".

У свою чергу, російська сторона наполягала на тому, що проліт літаків над кораблем був безпечним.

Зараз ви читаєте новину «В США знайшли пояснення провокаційним польотам російських винищувачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути