четвер, 29 січня 2015 12:30

В Росії жінку звинувачують у держзраді за дзвінок у посольство України
3

Фото: svoboda.org

У Росії заарештували жительку міста Вязьма Смоленської області Світлану Давидову за звинуваченням у державній зраді за те, що вона повідомила в посольство України про підслухану в маршрутці розмову місцевого військовослужбовця.

Давидову, матір сімох дітей, затримали 21 січня. Її етапували до Москви і помістили в СІЗО "Лефортово", пише "Медуза" з посиланням на "Коммерсантъ".

За версією слідства, в квітні 2014 року Світлана Давидова помітила, що розташована по сусідству з її будинком військова частина ГРУ спорожніла. Як розповів чоловік Давидової, вона їхала в маршрутці і почула, як військовослужбовець цієї частини сказав, що його з колегами "невеликими групами переправляють до Москви, обов'язково в цивільному, а звідти далі у відрядження".

Давидова вирішила, що мова йде про відрядження в Донецьк і зателефонувала повідомити про це в посольство України.

"Світлана взагалі проти цієї війни, але я б не сказав, що ми якісь активні учасники антивоєнних мітингів і опозиціонери. Вона раніше була в КПРФ, але потім пішла ростити дітей. Не розумію, як ФСБ це все стало відомо",- говорить Анатолій Горлов, чоловік Давидової.

У військовій частині № 48886 дислокується 82-я окрема радіотехнічна Червонопрапорна ордена Олександра Невського бригада ГРУ.

Призначений адвокат Світлани Андрій Стебенев повідомив Радіо Свобода, що жінці загрожує від 12 років ув'язнення.

"Вона годуюча мати, є і малолітні діти, і це, звичайно, буде враховуватися. А по самій ситуації просто скажу, що подзвонила туди, куди не треба було дзвонити, і сказала, що не треба було говорити. Наші доблесні органи проаналізували сказане і прийшли до висновку, знову ж таки це висновок Міноборони, що дані відомості становлять держтаємницю і несуть шкоду безпеці Росії", - заявив адвокат Давидової.

Чоловік жінки повідомив, що 22 січня Лефортовським райсудом Москви обрано запобіжний захід у вигляді взяття її під варту з утриманням у СІЗО строком на два місяці.

Зараз ви читаєте новину «В Росії жінку звинувачують у держзраді за дзвінок у посольство України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути