понеділок, 14 грудня 2015 15:55

В Парижі покажуть кіно про "укропів" Донбасу

 

Сьогодні в Українському культурному центрі в Парижі покажуть документальний фільм "Укропи Донбасу" про українських патріотів на окупованої території Луганщини. Активісти діаспори переклали фільм на французьку мову й планують організувати покази в інших містах.

На прем`єру фільму у Франції запросили режисера фільму Руслана Горового. Показ стане приводом для дискусії про шляхи повернення Донбаса в Україну. В ній візьмуть участь публіцистка Анні Добантон, а також військовий журналіст П'єр Сотрея, який неодноразово був на Донбасі й публікував звідти репортажі в провідних французьких медіа.

У фільмі показується життя родини Кононових поблизу Артемівська протягом року. В 2014 році їх селище кілька разів захоплювали бойовики, зараз воно опинилося під контролем самопроголошеної ЛНР. Олександр та Вікторія повернулися додому, попри свої проукраїнські погляди.

"Переселенці, тортури і жахи, відвага і сила військових, сила любові до коханих і до батьківщини України — ось про що цей фільм. Доля Донбасу залишається невирішеною. А питання його повернення до України — відкритим", - ідеться у оголошенні про показ фільму.

Один з активістів української діаспори Франції Ігор Решетняк каже, що покази фільму вже заплановані в інших містах.

"Загалом у країні зареєстровано близько ста українсько-французських організацій. Нові об`єднання, які виросли на хвилі Майдану та збору допомоги в зону АТО - досить активні. Покази вже запланували в Тулузі та Ліллі", - сказав Решетняк.

Нагадаємо, що 11 грудня український осередок в місті Бордо зірвав показ пропагандистського фільму "Крим. Путь на родину" у місцевій гімназії.

Зараз ви читаєте новину «В Парижі покажуть кіно про "укропів" Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути