пʼятниця, 11 грудня 2015 13:13

Українці у Франції зірвали показ пропагандистського фільму про Крим

Українці у Франції зірвали показ пропагандистського фільму про Крим
Ігор Решетняк на мітингу у Франції

Українська діаспора у Франції домоглася від влади міста Бордо скасування показу фільму "Крым. Путь на Родину". Картину французькою мовою планували показати сьогодні, 11 грудня.

Кремлівський телеканал Russe Spoutnik через ряд місцевих ЗМІ анонсував кінопоказ фільму в одній з муніципальних гімназій Бордо. Проти російської пропаганди виступили асоціація "Ukraine Amitiе" та об'єднання "Сollectif Euromaidan Bordeaux". Вони ініціювали збір підписів до місцевої влади. За перші кілька днів петиція набрала сотні підписів.

"Загроза подібних показів в тому, що відверто пропагандистський фільм намагаються представити як документальний. У пересічного француза, який не особливо цікавиться ситуацією в Україні, після подібного промивання мізків сформується хибна думка, що анексія Криму була цілком легальною і відбулась без жодних порушень,"- каже заступник голови асоціації "Дія" у Франції Ігор Решетняк.

Нагадаємо, що у фільмі "Крым. Путь на Родину" Володимир Путін розповів про його особисту роль у анексії півострова. Картину переклали на 30 мов. На початку листопада у Парижі місцевий Російський центр науки та культури влаштував кілька показів для французьких глядачів.

Зараз ви читаєте новину «Українці у Франції зірвали показ пропагандистського фільму про Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути