середа, 13 березня 2013 18:20

У Києві на сміттєвих баках висміюють міліцію

На сміттєвих баках Києва з'явилися малюнки, що висміюють міліцію. На малюнках зображена свиня в міліцейському кашкеті, а також з характерною червоною плямою в лобі. Навколо малюнку напис "Место для мусоров".

За словами активіста громадської ініціативи "Чорний комітет" Богдана Тицького, ці фото надійшли на пошту Чорного комітету. "У нас членство не формалізоване, тому ми точно не знаємо, хто саме це робив. Але ми однозначно солідаризуємося з авторами малюнків", - зазначив він.

За його словами, причиною акції стали факти свавілля міліції проти громадян, що набрали ще більших обертів з початку 2013 року. "Міліція отримала повну свободу дій щоб душити як громадських активістів, так і звичайних громадян. Такими діями, працівники МВС самі охарактеризували себе як "мусор". А "мусор" має бути в смітнику. Проблема свавілля міліції стоїть завжди. Але з початку року вона ще більше актуалізувалася", - сказав активіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джемілєв: Влада не змогла приструнити Меджліс, тому "вони взяли курс на знищення"

Він додав: "Приклади нападу на мирну акцію в підтримку Сумських політв'язнів і побоїще на Гостинному Дворі - останні яскраві приклади. Але, безумовно, не єдині. Міліція поводить себе як озброєна прислуга Партії Регіонів і чинить тиск як на громадських активістів, так і на простих громадян. Переконаний, що саме такі кричущі факти і спонукали активістів провести цю акцію. Більше того, дуже показово, що вона відбулася напередодні нашої акції проти міліцейського свавілля, що відбудеться в п'ятницю біля МВС".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засідання ВАСУ за позовом Одарченка перенесли на 27 березня

За словами Богдана, в деяких місцях, "свині" висять і сьогодні. Там постійно ходять патрулі, тож вони точно мали бачити наліпки.

Зараз ви читаєте новину «У Києві на сміттєвих баках висміюють міліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути