понеділок, 11 січня 2016 13:12

"В Канаді зростає кількість українських студентів" - дипломат в Торонто

"В Канаді зростає кількість українських студентів" - дипломат в Торонто
Людмила Давидович. Фото: Генеральне консульство України в Торонто

Українські дипломати в Канаді зауважили збільшення кількості українських студентів за останні два роки. Відповідно до умов освітніх програм, більшість випускників працевлаштовуються в Україні. А от нової хвилі імміграції немає, передає Укрінформ.

Т.в.о. генконсула України в Торонто Людмила Давидович також відзначила зворотній процес - коли українці в Канаді їдуть навчатися на батьківщину. Це пов'язано з тим, що навчання в Україні значно дешевше.

"Із тих, хто приходив до нас із метою отримання освіти в Україні - ніхто не скаржився на труднощі із оцінкою дипломів абощо. Процедура легалізації досить зрозуміла. Приємно, що наші університети популярні. Їдуть переважно в медичні вищі навчальні заклади Львова, Києва, Тернополя, бо в Канаді медична освіта багато кому недоступна, а у нас діють чудові програми для іноземних студентів.", - переконана Давидович.

Торонто називають "маленькою Україною", оскільки там проживає близько 120 тис. українського населення. Цей регіон є одним із найбільш українських у світі. Саме тому в Торонто з 1993 року працює Генеральне консульство України. Вже більше року його очолює Людмила Давидович.

Зараз ви читаєте новину «"В Канаді зростає кількість українських студентів" - дипломат в Торонто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути