вівторок, 26 травня 2015 18:03

В Ірані організували конкурс карикатур на "Ісламську державу"

В Ірані організували конкурс карикатур на "Ісламську державу"
@NegarMortazavi

Конкурс карикатур на міжнародну терористичну організацію "Ісламська держава Іраку і Леванту" (ІДІЛ) організували в Ірані, передає The Independent.

Для участі у ньому запросили карикатуристів та мультиплікаторів з усього світу. Відібрані роботи покажуть на виставках у чотирьох культурних центрах Тегерана.

Переможець стане відомий 31 травня.

Основна тема конкурсу — злочини, скоєні бойовиками ІДІЛ. В даний час організатори отримали більше 800 робіт, з яких вже відібрали 280. Їх географія поширюється понад 40 країн, у тому числі Бразилії, Австралії та Індонезії. Ініціатива фінансується тегеранської міською адміністрацією.

Секретар конкурсу Мохаммед Хабібі зазначив, що деякі іноземні автори приїжджали в Тегеран, але були змушені робити це інкогніто з міркувань безпеки.

"Сьогодні кожен в світі знає про ИГИЛ і про те, які на їх рахунку злочини проти людства, мистецтва і культури. Обов'язок художника — підвищити обізнаність суспільства про цій групі", - прокоментував Хабібі.

Радикальне угрупування "Ісламська держава" з'явилася в Іраку в 2006 році. До літа 2014-го бойовики встановили контроль над частиною територій Сирії та Іраку і проголосили халіфат зі столицею в Мосулі. За даними ЦРУ, на стороні ІГ воюють 30 тисяч бойовиків. У серпні міжнародна коаліція на чолі з США розпочала операцію в Іраку. З вересня повітряних ударів зазнала територія Сирії. Діяльність "Ісламської держави" заборонена у ряді країн.пісню на вірші Симоненка і зняли кліп

Зараз ви читаєте новину «В Ірані організували конкурс карикатур на "Ісламську державу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути