понеділок, 09 травня 2016 15:46

В Еміратах розпочала свою роботу перша українська суботня школа
5

Фото: надані проектом FromUA Культурна дипломатія
Фото: надані проектом FromUA Культурна дипломатія
Фото: надані проектом FromUA Культурна дипломатія
Фото: надані проектом FromUA Культурна дипломатія
Фото: надані проектом FromUA Культурна дипломатія

В Арабських Еміратах розпочала свою роботу суботня українська школа. У закладі будуть вивчати українську мову, літературу, народознавство України, народні танці й співи та християнську етику за згодою батьків. Навчання вестимуть 7 викладачів з фаховою вищою освітою, а також дитячий психолог.

У школі навчання буде проводитися для дітей трьох вікових груп: діти віком 3-5 років, 6-8 років та 9-13 років.

"Місія школи – навчання й виховання молодого покоління українців ОАЕ в українських традиціях, сприяння покращенню іміджу України у світі шляхом поширення нашої мови, літератури, культури й історії. Ми прагнемо створити "оазис" української культури в арабському середовищі. Тут діти можуть відчути своє коріння, не втрачати ментальний зв'язок з історичною батьківщиною, що допоможе їм успішно "вписатися" в систему як української, так і міжнародної освіти", - розповів отець Юрій, капелан Української Греко-Католицької Церкви в ОАЕ та Північній Аравії.

Усі шкільні предмети узгоджені з програмами Міністерства освіти України. Викладачі адаптували навчальні курси для викладання в суботній школі. Учителі планують застосовувати під час уроків інноваційні педагогічні методи: диспути, дебати, мозковий штурм, навички генерування ідей та роботу в команді, презентації, інтелектуальні ігри та інші інтерактивні методи навчання.

"У всіх цивілізованих країнах мову шанують, поважають і всіляко сприяють її розвитку. І ми, українська спільнота, втілили в життя проект школи рідної мови. Бо це - серце нації, а нація має своє обличчя, характер, культуру, честь і гідність", - наголосила Оксана Федулова, директор школи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Великдень українці в Еміратах пригощали домашніми пасками та читали вірші бійців АТО

"Відкриття першої Уккраїнської школи в ОАЕ - це визначна і очікувана подія для кожного члена громади. У процесі організації ми отримали надзвичайну підтримку з боку батьків та майбутніх вчителів. Педагогічний колектив сформувався за лічені дні. Але, нажаль, були і досі лишаються проблеми із приміщенням. Бо в ОАЕ наразі немає українського храму, який би з радістю прийняв нас", - поділилася Олена Лук`янова, співзасновниця української школи.

Батькам така ініціатива сподобалась.

"В Україні я 11 років займалась розвитком своєї доньки. Ми навідмінно закінчили 4 класи гімназії в Києві. Також дитина займалась бальними танцями, вокалом, грою на гітарі, малюванням, акробатикою. Ходили на курси інтенсивного розвитку, швидкочитання, ейдетики. Коли ми вступили в англійську академію в Дубаї, я зрозуміла, що знань, які нам даватиме навчальний заклад, буде замало. Ми запланували після адаптації до нової країни та школи продовжити вивчати українську мову. І тепер я дуже задоволена, що Ініціатива Культурна дипломатія дала нам прекрасну можливість вивчати нашу рідну мову, культуру з найкращими педагогами", - додала Лілія Факова.

Зараз ви читаєте новину «В Еміратах розпочала свою роботу перша українська суботня школа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути