понеділок, 02 травня 2016 13:19

На Великдень українці в Еміратах пригощали домашніми пасками та читали вірші бійців АТО
11

Фото надане Ініціативою FromUA
Фото надане Ініціативою FromUA
Фото надане Ініціативою FromUA
Фото надане Ініціативою FromUA
Фото надане Ініціативою FromUA

В Об'єднаних Арабських Еміратах на Великдень пройшов ярмарок та концерт українських талантів. Організували захід Українська греко-католицька церква та Ініціатива FromUA Культурна дипломатія.

Отець УГКЦ Юрій Юрчик провів великоднє богослужіння. Напередодні відбулися безкоштовний концерт, зустріч із бійцями АТО, майстер-класи. Українська школа в ОАЕ організувала майстер-клас із писанкарства. Також у рамках ярмарку відбувся конкурс страв української національної кухні. Гостей свята пригощали домашніми пасками.

"Ми впевнені, що Великодній ярмарок став яскравим святом, що об'єднав небайдужих українців. Метою заходу було зібрати однодумців, відкрити українські таланти та об'єднати покоління", - розповів отець Юрій Юрчик, капелан української громади в Апостольському Вікаріаті Південної Аравії.

Підтримували організаторів крім українських волонтерів активісти з Еміратів.

"Загалом на ярмарок та богослужіння завітало більш ніж 300 гостей. У ярмарку взяли участь 26 майстрів з Еміратів та України", - додав Андрій Ходун, власник креативної компанії HodunShow та один з організаторів ярмарку й концерту.

Подібними святами організатори хочуть створити позитивний імідж України за кордоном.

"В Еміратах наразі просувається політика толерантності до світових релігій і націй. Саме тому спільнота українців в ОАЕ пишається тим, що крок за кроком ми закладаємо цеглинки у створенні міцного осередку української культури за кордоном", - наголосила Олена Лук'янова, співзасновник проекту FromUA.

На ярмарок організатори запросили учасників АТО, які перебувають у Дубаї на реабілітації.

"Надзвичайно приємно було провести такий великий день з нашими героями, учасниками АТО. Хлопцям сподобалась атмосфера. Вони взяли участь у концерті. Справжнім сюрпризом для всіх став виступ Максима Музики, учасника АТО й волонтера. Він презентував збірку віршів #тихотворения. Це – душевні й щирі вірші про любов та життя. Ми сподіваємось, що нам вдалося показати хлопцям справжню українську гостинність на Еміратській землі", - сказала Анастасія Бобришева, співорганізатор проекту FromUA.

Зараз ви читаєте новину «На Великдень українці в Еміратах пригощали домашніми пасками та читали вірші бійців АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути