субота, 23 травня 2015 14:12

В Диканьці парадом вишиванок вшанували героїв УПА
13

Фото - Анна ЛАКИЗА
Фото - Анна ЛАКИЗА
Фото - Анна ЛАКИЗА
Фото - Анна ЛАКИЗА
Фото - Анна ЛАКИЗА

Сьогодні, 22 травня, в селищі Диканька на Полтавщині близько сотні активістів вийшли на парад вишиванок. Його присвятили героям УПА.

Активісти в українському вбранні пройшлися від площі Дзержинського до пам'ятника Шевченку. Несли прапори України, "Свободи" та плакати із зображеннями воїнів УПА, в тому числі і Степана Бандери. Було багато дітей в національних костюмах та прикрасах.

"Хоч день вшанування героїв УПА ще не визнане офіційно, але це не зупиняє нас його відзначати. Націоналістів зараз називають бандерівцями, але не думаю, що це когось ображає. Ті люди, як і хлопці сьогодні на передовій, захищали нашу свободу, аби ми були зараз, - сказала Тетяна Біляєва, заступник Диканської райдержадмінісрації".

Активісти читали патріотичні вірші, в яких розкривали дії Володимира Путні щодо України. Також критикували сьогоднішню владу та її реформи.
На мітингу говорили і про сьогоднішню стан в Україні, наголосили, що не варто боятися називати це війною. Виступили і місцеві волонтери.

"Зараз у всіх купа проблем та обмаль часу, бо вдома треба займатися господарством та городами. Усі потомилися від від напруги в країні. Але ми вдячні людям, які знаходять годинки і нам допомагають – чи то плести сітки хлопцям на передову, чи готувати їсти. В такому колективі відчуваєш, що все буде добре", - розказала Ніна Моргунова, організатор місцевого волонтерського центру. В ньому місцеві жінки щодня плетуть маскувальні сітки та кікімори на передову. Вже передали 35 сіток різного розміру.

Наприкінці після гімну України люди розійшлися.

Зараз ви читаєте новину «В Диканьці парадом вишиванок вшанували героїв УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути