середа, 11 листопада 2009 14:09

У Японії знайшли палацовий комплекс 3-го сторіччя

У Японії знайшли палацовий комплекс 3-го сторіччя

Японські археологи виявили залишки великого палацового комплексу III століття в префектурі Нара, повідомили в середу японські ЗМІ.

Залишки палацу виявлено поблизу міста Сакураї. Площа палацу становила 238 квадратних метрів.

Знахідка становить собою найбільшу за розмірами споруду для того часу в Японії, вважають археологи.

Прибулі на місце архітектори змогли відтворити початковий вигляд палацового комплексу. Перед основним будинком палацу розташовувалися ще три будівлі менших розмірів. Всі вони збудовані по прямій лінії, що проходить через їх центр. Цей факт говорить про те, що будівництво палацового комплексу проходило згідно з єдиним планом. Головна будівля складалося з трьох поверхів і призначалося одночасно і для житла, і для проведення ритуальних служб.

Вчені поки що уникають категоричних тверджень, але цілком імовірно, що палац належав верховній правительці племінного союзу Яматай, що стояла біля витоків державності Японії. Верховна правителька Яматай Хіміко була водночас і правила державою, і була верховною жрицею, про що згадується в літописах.

Палац відноситься до епохи племінного союзу Яматай, який існував на території Японії в третьому столітті нашої ери. Вчені розходилися в думці, де саме знаходився центр державного об"єднання.

За однією версією він знаходився в на південному заході основного японського острова Хонсю, у районі Кінкі. За іншою - на півдні країни, на острові Кюсю. Прихильники першої теорії вважають, що знахідка свідчить на користь розташування Яматай саме на острові Хонсю, у районі нинішньої префектури Нара.

РІА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «У Японії знайшли палацовий комплекс 3-го сторіччя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути