вівторок, 23 серпня 2016 14:33

В Анни Мельниченко виявили рак крові – терміново потрібні гроші на лікування

 
2-річна Анна Мельниченко з Боярки на Київщині перебуває в терапевтичному відділенні Київської обласної лікарні. У дівчинки діагностували гострий лімфобластний лейкоз – рак крові. На повний курс лікування потрібно щонайменше 100 тис. грн.

"Все почалося з того, що Анюта перестала гратися, їсти і майже не пила. Вона любить солодке, то трохи таке споживала. Але ж це не вихід. Я подумала, що це через спеку. А потім у неї почали підкошуватися ноги. Майже весь час спала. Зрозуміла, що тут щось серйозне і пішла з дочкою до педіатра. Ми здали аналізи, вони були погані. Нас госпіталізували в лікарню. Обстеження показало, що в Анюти дуже низький гемоглобін, всього 40. "Швидка" госпіталізувала нас в обласну лікарню Києва, на Лук'янівці. Тут сказали, що це рак крові. Одразу зробили переливання, згодом повторили. Зараз шукаємо донора, бо не всі підходять. Нам потрібно семеро людей, кров яких підійде Анюті за всіма показниками. Недавно приходило п'ятеро донорів, але жоден не підійшов. А кров дуже потрібна, можливо, доведеться ще й купляти. В Анюти перша негативна. Але сказали, що можна й першу з плюсом", - розповіла Gazeta.ua мати дівчинки Аліна Ткаченко.

В день на лікування Анюти йде від кількох сотень до тисячі гривень.

Читайте також: 2-річній Діані Дуженко терміново потрібно оперувати ваду серця

"Днями розпочнеться блок хіміотерапії. Потрібна велика сума. Лікар сказав, що в найближчі місяці піде понад 50 тисяч гривень, а до кінця лікування - й усі 100. Я Анюту виховую сама. Мені порадили, що можна звернутися до людей. Тому прошу всіх небайдужих допомогти врятувати мою дитину", - говорить Аліна.

"Нам сказали, якщо буде потрібна пересадка кісткового мозку, то за кордоном це коштує щонайменше 100 тисяч євро. Це можна зробити і в Україні, буде дешевше. Після переливання крові Анюті стало краще. Почала їсти і гратися. Будемо надіятися, що вона після курсу лікування стане здоровою і пересадка кісткового мозку не знадобиться", - додала Настя Товалович, подруга Аліни Ткаченко.

Реквізити для допомоги:

Карта Приватбанку - 4149 4978 5666 9975 (Ткаченко Аліна Сергіївна), контакти Насті Товалович – (063) 390 18 09.

Зараз ви читаєте новину «В Анни Мельниченко виявили рак крові – терміново потрібні гроші на лікування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути