середа, 17 серпня 2011 16:43

В Америці комп'ютерна програма попереджує правопорушення

В Америці комп'ютерна програма попереджує правопорушення

Поліцейські американського міста Санта-Круз (штат Каліфорнія) застосували унікальну комп'ютерну програму, що дозволяє передбачати злочини, такі як квартирні крадіжки та викрадення машин, повідомляє газета "Нью-Йорк таймс".

"Програма вже допомогла офіцерам запобігти кільком злочинам і п'ять разів заарештувати правопорушників", - заявив газеті аналітик кримінального відділу поліції міста Зак Френд.

Наприклад, пише видання, дві злочинниці були заарештовані на автостоянці в кварталі, який нова програма визначила як місце з найбільшою ймовірністю скоєння правопорушень.

За відомостями "Нью-Йорк таймс", комп'ютерна програма була розроблена групою вчених, включаючи двох математиків, антрополога й кримінолога. Вони використовували дані, надані поліцією Лос-Анджелеса, яка також планує використовувати цю технологію незабаром.

Нововведення передбачає, що захисники порядку будуть заздалегідь виїжджати на місця, де найбільш висока ймовірність скоєння злочинів, що допоможе більш ефективно розподіляти й використовувати сили поліції.

За словами Зака ??Френда, "перші результати були вражаючими: у липні кількість пограбувань знизилась на 27% порівняно з аналогічним місяцем минулого року, що говорить про те, що програмований контроль може мати стримувальний ефект".

Як зазначає "Нью-Йорк таймс", оригінальна ідея превентивних заходів поліції привертає все більшу увагу з боку органів правопорядку по всій країні, що протистоять злочинності під час масових бюджетних скорочень.

Спроби систематичного прогнозування місця й часу скоєння злочинів робляться в декількох містах США. Чикагське управління поліції, наприклад, ще минулого року організувало підрозділ попередження правопорушень. Однак, зазначає "Нью-Йорк таймс", методика прогнозування, якою користується поліція Санта-Круз, більш досконала.

Поліцейські Санта-Круза, за словами Френда, задоволені нововведенням, проте його реальний успіх можна буде оцінити через півроку.

Зараз ви читаєте новину «В Америці комп'ютерна програма попереджує правопорушення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути