середа, 10 серпня 2011 16:47

Британським поліцейським дозволили використовувати брандспойти

Британським поліцейським дозволили використовувати брандспойти

Британської поліції дозволено застосування брандспойтів для розгону учасників вуличних заворушень. Про це, як повідомляє Sky News, 10 серпня заявив прем'єр-міністр країни Девід Кемерон.

Прем'єр також пообіцяв надати поліцейським доступ до "будь-яких засобів", які можуть знадобитися їм для протистояння погромникам.

Водяні гармати зможуть поступити до розпорядження поліції протягом найближчих 24 годин. "Зараз необхідності в них немає, проте ми вжили заходів, щоб забезпечити доступ до них у разі потреби", - цитує Кемерона Agence France-Presse.

Брандспойти застосовуються поліцією багатьох країн для протидії масовим вуличним виступам, проте, відзначає AFP, вони ніколи не використовувалися у Великобританії.

Вуличні заворушення в англійських містах почалися в ніч на 7 серпня. Приводом до виступів послужила загибель місцевого жителя Марка Даггана, імовірно застреленого поліцейськими. З тих пір випадки погромів, грабежів, нападів і мародерства були зафіксовані в багатьох найбільших містах: Лондоні, Манчестері, Ліверпулі, Бірмінгемі, Ноттінгемі, Лідсі, Брістолі і інших.

Зараз ви читаєте новину «Британським поліцейським дозволили використовувати брандспойти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути