пʼятниця, 18 січня 2013 04:05

В Алжирі з полону ісламістів звільнили 600 людей, але є і загиблі

В Алжирі з полону ісламістів звільнили 600 людей, але є і загиблі
ФОТО: ua.korrespondent.net

У ході військової операції напередодні з полону ісламістів в Алжирі були звільнені 600 осіб, повідомляє Agence France-Presse

Всі звільнені - алжирці, пише "Лента.ру". Раніше повідомлялося, що в руках бойовиків всього 150 громадян Алжиру.

Також повідомляється про звільнення громадян інших держав, які опинилися в руках ісламістів. На волі відпущені два британця, ірландець, француз і кенієць.

Операція алжирської армії розгортається на сході країни - поряд з газовим родовищем Ін-Аменас, захопленим ісламістами 16 січня. Після захоплення об'єкта серед заручників бойовиків виявилися алжирські працівники родовища, а також іноземний персонал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Син Каддафі хоче очолити повстання

Нагадаємо, ісламісти спочатку заявили, що утримують 41 іноземця. Серед заручників - громадяни Великобританії, Японії, США, Норвегії та інших країн. Вдень 17 січня повідомлялося, що від ісламістів втекли від 25 до 45 алжирських робітників та іноземних співробітників підприємства. Пізніше кількість втікачів нібито збільшилася до 180.

За непідтвердженими даними, в ході операції було вбито 34 заручника, серед яких як громадяни Алжиру, так і громадяни іноземних держав, а також 14 загарбників. За даними джерела Reuters, були вбиті тільки шість заручників. Офіційне число загиблих поки не було оприлюднено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Франції мусульмани закидали камінням католиків

Зазначимо, газове родовище Ін-Аменас розробляється британським концерном BP, норвезькою Statoil і алжирською компанією Sonatrach. Бойовики заявили, що захопили заручників, тому що влада Алжиру дозволила французькій авіації, що направляється для боротьби з повстанцями в Малі, пролетіти над територією країни. Відповідальність за захоплення заручників взяла на себе терористична мережа "Аль-Каеда".

Зараз ви читаєте новину «В Алжирі з полону ісламістів звільнили 600 людей, але є і загиблі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути