пʼятниця, 21 вересня 2012 14:30

Успішно проведені випробування нового корабля на повітряній подушці проекту 958

Успішно проведено випробування нового корабля Проекту 958, який будується для іноземних замовників та виготовляється на ВАТ "Феодосійська суднобудівна компанія "Море" (входить до складу ДК" Укроборонпром"). Мова – про так званий корабель на повітряній подушці.

Як заявив Директор регіонального Департаменту ДК " Укрспецекспорт" Денис Воронков, пройшов важливий етап швартових випробувань, під час яких перевірялась робота нагнітачів, а також визначалась можливість використання повітряної подушки, внаслідок чого корабель успішно піднявся на задану висоту.

Наступним етапом стане випробування ходових, після успішного проведення яких відбудеться передача замовникові.

"Реалізація контракту з іноземним замовником на виготовлення нового корабля Проекту 958 дозволить Україні зберегти в Феодосії робочі місця та загалом дати поштовх для розвитку в Україні високотехнологічної галузі – кораблебудування, - заявив директор ВАТ "Феодосійська суднобудіва компанія "Море" Віталій Кривенко. За його словами, цей проект - наймасштабніший щодо побудови кораблів такого класу: аналогів подібного немає ні в Україні, ані в Росії, адже при будівництві застосовуються нові сучасні агрегати та матеріали, на відміну від кораблів – "Зубрів", які будувались за часів СРСР".

"Головне, що дав проект: було поновлено кооперацію поміж вітчизняними підприємствами при будівництві даного корабля, адже в процесі його зведення використовувались складові та деталі власне українського виробництва. Реалізація кооперації та здатність виготовляти високотехнологічну продукцію здійснюється в рамках програми Президента України з поновлення потенціалу вітчизняної промисловості, а також при чіткій взаємодії усіх міністерств та відомств, - зазначив Директор регіонального Департаменту ДК " Укрспецекспорт" Денис Воронков.

"Хід реалізації проекту та проведення випробувань особисто контролює Міністр оборони України Дмитро Саламатін", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Успішно проведені випробування нового корабля на повітряній подушці проекту 958». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути