понеділок, 27 грудня 2010 15:41

Уряд Білорусі відправлено у відставку

Уряд Білорусі відправлено у відставку

Президент Білорусі Олександр Лукашенко в понеділок прийняв відставку уряду республіки. Відповідно до конституції країни, після президентських виборів уряд йде у відставку у повному складі, а потім кандидат, який отримав перемогу, призначає новий.

"Відповідно до частини третьої статті 106 Конституції Республіки Білорусь Рада міністрів 27 грудня 2010 року прийняла постанову про складення повноважень перед новообраним президентом. Глава держави прийняв відставку уряду", - повідомили в прес-службі Лукашенка. Там додали, що новий склад Ради міністрів буде сформований найближчим часом.

Нагадаємо, Центрвиборчком Білорусі 24 грудня затвердив результати минулих в країні президентських виборів, згідно з якими правити країною залишається чинний глава держави Олександр Лукашенко.

Як повідомив секретар ЦВК Микола Лозовик, представляючи підсумкові цифри, за Лукашенка проголосували 79,65% виборців, а голоси, віддані за інших кандидатів, складали від 1 до 2%.

Таким чином наступний президентський термін буде для Лукашенка четвертим поспіль. Він займає президентське крісло з 1994 року. Інавгурація Лукашенка має відбутися до 19 лютого.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Уряд Білорусі відправлено у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути